Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Hui al programa Faré de la teua vida un Llibre visitarem Cocentaina per a parlar sobre el llibre Las Huellas de la Vida de Tracy Chevalier

Són les primeres hores de la matinada d’un dia qualsevol de començaments del segle XIX i dues dones caminen per les roques escarpades de la costa anglesa a la recerca d’unes pedres estranyes que porten la marca de vides antigues. Elizabeth, una dama culta i soltera, i Mary, una xiqueta d’humil condició, comparteixen una afició peculiar: les dues busquen i col·leccionen fòssils. 

 

 

 

 

La seua labor és discreta, però arriba el dia en què Mary per fi troba una peça de grans dimensions, que acabarà en les vitrines d’un museu de Londres. A aquesta troballa li segueixen altres igual de sorprenents que no aconsegueixen traure a Mary de l’anonimat i la pobresa, però sí que obrir el debat en la comunitat científica sobre l’origen de les espècies. Només molts anys més tard el talent tindrà el seu recompensa i el nom de les dues dones entrarà per fi en les pàgines de la Història amb majúscula.

 

 

Com és habitual en ella, Tracy Chevalier, la famosa autora deLa jove de la perla y El mestre de la innocència, torna a entrellaçar ací ficció i realitat per a contar-nos la història de Mary Anning i Elizabeth Philpot, dues dones que van compartir passions, frustracions i la ferma voluntat d’obrir-se camí en un món dominat per la supèrbia de l’home.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

225