Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Jornades multitudinàries durant el certamen de la Fira de Tots Sants

Després de la pausa obligada del dijous a la vesprada i el divendres al matí a causa del vent, la Fira de Tots Sants de Cocentaina ha recuperat tot el seu vigor aquest dissabte i diumenge. Des de primera hora del matí, la vila comtal s’ha anat omplint de visitants, que s’han unit als veïns, els qui també des de molt prompte han eixit als carrers per a recórrer tots els espais on es desenvolupa l’esdeveniment. Una cita comercial ineludible que atrau a un públic tan divers i arribat de tot arreu com a nombrós, i en la qual pot dir-se que tots troben allò que cerquen.

En el barri antic de Cocentaina és impossible mantenir-se al marge de les aromes que desprenen els productes que es venen en les àrees del mercat medieval i el soc islàmic de la Fira. Formatges, embotits, dolços, espècies, tes, cerveses, sabons, perfums, articles de cuir… Les sensacions olfactòries, i les del gust en el cas d’allò que s’emporta al paladar, fan molt agradable la visita i el pas pels estrets carrers de la Vila i el Raval. Això sí, el passeig alhora cansa, per la qual cosa mai ve malament fer un descans i reposar forces. La zona està repleta aquests dies de xicotets bars i teterías.

Els visitants són un gran element de difusió de la Fira, tant pel boca a boca com per xarxes socials. A través d’aquestes últimes s’havien informat abans de venir Lara, Miguel i Sandra, arribats des de València i Torrent, i que poc després de posar el peu a Cocentaina assaborien una cervesa artesana. “Portem la idea de passar el dia i gaudir. Turisme gastronòmic, més que res”, comentaven amb bon humor i expectació, interessant-se pels espectacles d’animació que hi havia diferents moments de la jornada. I per descomptat, que no falten els productes tradicionals i artesanals, sobretot en els limítrofs del Palau Comtal.

 


201