Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

La Festa contestana presenta aquest dissabte als càrrecs de l’any 2022

El pati d’armes del Palau Comtal de Cocentaina acollirà aquest dissabte 2 de juliol l’acte de Presentació dels Càrrecs per a les Festes de Moros i Cristians del 2022, una cerimònia que donarà inici al voltant de les 22:00 h de la nit amb les paraules del President de la Junta de Festes; Juan Francisco Masanet. Durant la gala es donaran a conèixer en societat els Capitans i Abanderats, quatre persones que anaven a assumir aquesta tasca en 2020 i que després de quasi tres anys d’espera per culpa de la pandèmia per fi faran realitat el seu somni.

 

 

Cal assenyalar que en aquesta ocasió la capitania cristiana recau en la Filà Contrabandistes, i en José Rafael Llorens Montava “Peluca” com a màxim representant de les tropes de la creu, mentre que l’escultor contestà Moisés Gil i Igual serà l’abanderat representant a la Filà Almogàvers. En el bàndol moro la Filà Bequeteros assumeix el càrrec de capità en la persona de Miguel Palací Linares, tot un veterà d’aquesta formació festera. Per últim la Filà Mudèjars tindrà a Vicent Torró Castelló com a abanderat moro.

Per altre costat en l’acte de demà es presentarà també oficialment al compositor d’Ontinyent Saül Gómez i Soler com a director de l’Himne de Festes. Gómez i Soler destaca per una extensa trajectòria en l’àmbit de la creació i composició de música per a les Festes de Moros i Cristians al mateix temps que està molt vinculat a Cocentaina donat que la seua mare és natural del poble mentre que bona part de la seua família materna resideix a la Vila Comtal.

Durant la vetllada veurà la llum el cartell de les Festes de 2022, creat per a l’ocasió per Toni Domínguez Borràs, i en homenatge a la Impremta Domínguez; un negoci del poble que celebra cent anys de vida. Finalment intervindrà l’escriptor Juan Fran Ferrándiz Pascual, com a mantenidor, aportant la seua particular visió sobre les Festes de Moros i Cristians que la capital del Comtat dedicarà a Sant Hipòlit Màrtir entre el 12 i el 15 d’agost.

La Presentació dels Càrrecs conclourà amb les paraules de l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa Olcina. Després, al mateix pati d’armes del Palau Comtal, hi haurà un sopar de germanor per als festers i les festeres de les 16 Filaes de la localitat.


242