Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

La “Germanor” més viva que mai a la Presentació de càrrecs de l’any 2022

El dissabte 2 de juliol, el pati d’armes del Palau Comtal de Cocentaina va acollir  l’acte de Presentació dels Càrrecs per a les Festes de Moros i Cristians del 2022.

La cerimònia va començar al voltant de les 22:00 h de la nit amb les paraules del President de la Junta de Festes; Juan Francisco Masanet. Durant la gala es van donar a conèixer en societat els Capitans i Abanderats, quatre persones que anaven a assumir aquesta tasca en 2020 i que després de quasi tres anys d’espera per culpa de la pandèmia per fi faran realitat el seu somni.

                             

Després de les paraules de Masanet, es va presentar el Cartell de les Festes de 2022, creat per a l’ocasió per Toni Domínguez Borràs, i en homenatge a la Impremta Domínguez; un negoci del poble que celebra cent anys de vida.

 

Seguidament, el compositor d’Ontinyent Saül Gómez i Soler va adreçar unes paraules a l’auditori del Palau com a director de l’Himne de Festes el pròxim 12 d’agost al Pla. Gómez i Soler destaca per una extensa trajectòria en l’àmbit de la creació i composició de música per a les Festes de Moros i Cristians al mateix temps que està molt vinculat a Cocentaina donat que la seua mare és natural del poble mentre que bona part de la seua família materna resideix a la Vila Comtal.

 

Cal assenyalar que en aquesta ocasió la capitania cristiana recau en la Filà Contrabandistes, i en José Rafael Llorens Montava “Peluca” com a màxim representant de les tropes de la creu, mentre que l’escultor contestà Moisés Gil i Igual serà l’abanderat representant a la Filà Almogàvers. En el bàndol moro la Filà Bequeteros assumeix el càrrec de capità en la persona de Miguel Palací Linares, tot un veterà d’aquesta formació festera. Per últim la Filà Mudèjars tindrà a Vicent Torró Castelló com a abanderat moro.

 

Finalment intervindrà l’escriptor Juan Fran Ferrándiz Pascual, com a mantenidor, aportant la seua particular visió sobre les Festes de Moros i Cristians que la capital del Comtat dedicarà a Sant Hipòlit Màrtir entre el 12 i el 15 d’agost.

La Presentació dels Càrrecs va concluir amb les paraules de l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa Olcina qui va reconeixer tot el treball dels festers i festeres per a dur endavant les festes 2022. Tot seguit es va interpretar l’Himne de les Festes i es va donar inici al sopar de germanor per als festers i les festeres de les 16 Filaes de la localitat.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

276