Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina aprova una moció en suport de l’AVL

Cocentaina, divendres 22 de setembre del 2023.

 L’Ajuntament de Cocentaina, en mostra del seu compromís amb la preservació i promoció de la llengua, ha aprovat, amb l’abstenció de Vox, una moció presentada conjuntament pel PSPV-PSOE i Compromís, en suport a l’AVL i per l’impuls de l’ús de valencià/català.

 

La moció, en primer lloc, reconeix el suport de l’Ajuntament de Cocentaina a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en la seua tasca de normativització, promoció i difusió del valencià i, d’altra banda, s’insta a la Generalitat Valenciana a impulsar l’ensenyament del valencià a les escoles i instituts i garantir l’accés a recursos didàctics de qualitat; fomentar l’ús del valencià a l’administració pública, així com en la comunicació institucional i les relacions amb la ciutadania; donar suport a iniciatives culturals i artístiques en valencià i promoure la producció de continguts en aquesta llengua; continuar dotant de recursos al Circuit Cultural Valencià per fer arribar esdeveniments culturals a Cocentaina i la resta del País Valencià; i col·laborar amb les entitats i organitzacions que promouen la cultura i la llengua.

 

En paraules de Jordi Pla (Compromís), alcalde de Cocentaina, «aquesta moció representa un pas significatiu cap a la protecció de la nostra llengua. El valencià és un tresor lingüístic que reflecteix la riquesa cultural i històrica de la nostra terra i, a més, és una part essencial de la nostra identitat. Per aquest motiu, volem mostrar el nostre suport més ferm i sincer a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, una institució que desenvolupa un paper essencial en la preservació i promoció del valencià. La seua tasca en la normativització i investigació de la llengua és crucial per garantir la vitalitat del valencià i la seua adaptació als reptes contemporanis».


189