Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

L’ajuntament de Cocentaina renovarà en breu els contenidors verds

L’Ajuntament de Cocentaina ha finalitzat els tràmits de la licitació per a la renovació dels contenidors verds (orgànica i resta) de la recollida urbana del fem. Amb aquesta renovació, que ara canviarà el color d’aquests contenidors del verd a gris, es procedirà, a més de substituir la totalitat d’aquests contenidors retirant i reciclant els existents, a instal·lar un sistema de retenció dels mateixos a terra. Aquests contenidors nous acompleixen ja amb tota la normativa d’usabilitat i accessibilitat. L’Ajuntament de Cocentaina ha invertit en aquesta renovació un total de 162.029 €, havent estat adjudicat a l’empresa Rototank, qui ara tindrà un termini per a executar el total de la renovació, estant previst que es duga endavant a principis de la tardor.

 

L’Ajuntament de Cocentaina realitza aquesta important inversió per tal de donar el millor servei possible mentre es manté la paralització administrativa en el qual es troba immersa la licitació del contracte de recollida de residus sòlids urbans. Una situació desagradable que s’ha produït per la judicialització del procés per part d’una de les empreses que es va presentar al concurs i que no va quedar com a adjudicatària. Encara que el Consell Jurídic Consultiu valencià haja donat la raó a l’ajuntament i li obri la porta a tornar a licitar el servei de recollida, l’empresa que va interposar el recurs, FCC, encara pot acudir als tribunals, fet que allargaria encara més aquesta situació.

 

Des de l’equip de govern apunten que «com no sabem fins a quan tindrem aquest contracte paralitzat, hem buscat altres alternatives que solucionen l’estat dels contenidors, per això ara adquirim nous contenidors de resta i tenim previst canviar també els dels envasos més avant». Afegixen que lamenten que el poble haja de suportar aquest bloqueig perquè «si l’empresa no haguera recurrit, ja faria mesos que estaríem gaudint del nou contracte de recollida».

 


Notícies relacionades:

282