Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina seran declarades d’Interés Turístic Nacional

Des de Turisme Comunitat Valenciana s’ha informat favorablement a l’expedient presentat per l’Ajuntament de Cocentaina i ara sols resta la confirmació per part del Ministeri de Turisme, Indústria i Comerç.

Les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina en honor a Sant Hipòlit fan un gran pas per a obtindre definitivament la tan esperada declaració d’Interès Turístic Nacional, després que la Direcció General de Turisme de la Comunitat Valenciana haja validat l’expedient presentat per tal d’aconseguir aquesta menció honorífica. Ha estat el propi director general de Turisme, Herick Campos, qui ha traslladat personalment a l’ajuntament aquesta notificació que es publicarà en uns dies en el Diari Oficial de la Generalitat, un pas previ abans de la ratificació definitiva per part del Ministeri de Turisme, Indústria i Comerç.

Recordem que la proposta va  comptar amb l’acord per unanimitat de tots el grups polítics en el passat plenari d’abril, després d’un llarg procés de treball que s’ha portat a terme des l’ajuntament de Cocentaina, ja que s’han hagut de complir tots i cadascun dels punts que exigia l’Ordre ICT/851/2019, entra altres, un complet pla de difusió de la festivitat.

Ivan Jover, regidor de Turisme, ha declarat que «tot i que hem de ser prudents, aquest informe favorable per part de Turisme CV ens dona moltes esperances en el fet que les nostres festes finalment obtindran la declaració nacional per part del Ministeri. Ha estat un llarg procés de treball després que a l’any 2019 hi haguera un canvi de normativa molt més exigent i amb la qual hem hagut de complir. Durant aquest temps s’han realitzat vint-i-set impactes o repercussions en premsa, s’ha creat una pàgina web pròpia de la festa i s’ha aportat una memòria que reivindica i destaca l’antiguitat de les festes, l’arrelament al poble com també l’originalitat i els valors culturals propis».

Per la seua banda, la regidora de Festes, Mariona Carbonell, indicava que «espera que aquesta declaració de les nostres Festes de Moros i Cristians com a Festa d’Interès Turístic Nacional es faça efectiva abans del mes d’agost, perquè així es puguen celebrar les festes d’enguany amb la declaració en ferm, cosa que contribuirà més, si cap, a fer més destacades les nostres festes».

 


242