Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Presentació del cartell i la revista de les festes de la Mare de Déu del Miracle 2023

El dissabte 18 de març, el monestir de les clarisses albergava el secret millor guardat de les festes Patronals marianes de 2023: el cartell que havia d’anunciar-les.

L’acte conduït per Aitana García, membre de la Pia Unió, va aconseguir de nou omplir el temple de gom a gom i sota l’atenta i encisadora mirada de la Mare de Déu, Francisco Albaladejo, la seua dona Segun i els presidents de la Pia Unió, Dolo Franco i José Torró, van destapar el quadre que ja penja de la façana del monestir i que és l’encarregat d’anunciar la festa de la Mare de Déu del Miracle.

 

 

Al cartell no li falta detall, és d’eixos que cal veure’l de prop, admirar-se de cada detall i contar fins i tot que hi ha 27 fogueres cremant-se, on de la façana del monestir penja el seu propi cartell, però anem per parts.
L’encàrrec li ve de la Junta presidida per Dolo Franco i José Torró el 7 de desembre, dia del seu aniversari, un gran regal o una gran responsabilitat…un gran repte per a Paco que no va dubtar en acceptar.

 

El cartell barreja les tècniques del pastel, llapis d’aquarel·les, policromes i el pirogravat per a la Icona de la Mare de Déu. Tot el cartell està realitzat a punta de llapis i a ma alçada, fins i tot el fons del cartell, en blau, està fet en llapis pastel i amb esprai fixador per al carbonet. La idea era representar la festa de la Mare de Déu: per una banda, amb la vespra i les fogueres; el dia gran amb la solta de coloms al cel i després representar a tot el poble ressaltant el campanar de Santa Maria Església on la Mare de Déu rep als contestans en l’ofrena i on roman durant tres dies, tornant, posteriorment al seu monestir, molt ben representat en el cartell.

La Mare de Déu està pirogravada i en l’original es pot apreciar aquesta tècnica. Tanmateix, destacar que la part del poble està tal qual és, finestra a finestra, casa a casa, carrer a carrer.
Una gran obra d’art per anunciar la festa que Cocentaina celebra en honor a la Mare de Déu del Miracle.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

222