Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

XIX Festival Passet a Passet

La colla de dolçaines i tabals Mal Passet de Cocentaina celebrarà el XIX Festival Passet a Passet, que tindrà lloc aquest dissabte 1 d’abril a les 19:00h al Centre Cultural El Teular de Cocentaina.

Enguany  la part musical es durà a terme per l’Ensemble de dolçaines, metalls i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, amb la col·laboració del grup de percussió de l’Espai de Música Jove del Verger, una proposta que sorprendrà el públic segons afirmen des de l’organització.

A més, des de 2009 ja són 14 les edicions del Reconeixement Passet a Passet que la colla té el plaer de concedir a aquelles persones o entitats, que amb el seu treball valoren, dignifiquen i fan evolucionar la dolçaina o el tabal, a més de potenciar i reinterpretar la música tradicional valenciana com a element cultural i diferenciador de tots els valencians i valencianes. En aquesta edició rebrà el reconeixement l’Escola de tabalet i dolçaina d’Algemesí, la primera escola de tot el País Valencià on s’imparteix l’ensenyament de la dolçaina i el tabal.


248