Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

Ateneu Popular La Gavarnera: La superfície que ocuparà a Ibi la macroplanta KENERJONA II equival a 168 camps de futbol

Ateneu Popular La Gavarnera

Com ja avançàrem en l’anterior comunicat, en relació amb el projecte d’instal·lació d’una macroplanta fotovoltaica a Ibi, l’Associació Cultural el Teix, Amics dels Muntanyes i l’Ateneu Popular la Gavarnera, ens hem organitzat i estem treballant redactant les al·legacions que presentarem al macroprojecte que afecta el nostre terme municipal.

La tanca que envoltarà la planta fotovoltaica d’Ibi, KENERJONA II, ocuparà una superfície de 120,42 Ha, l’equivalent a més de 168 camps de futbol. Un altre projecte de les mateixes dimensions, KENERJONA I, està projectat en el terme municipal de Castalla, confrontant amb la planta d’Ibi. Donades estes dimensions, l’impacte que les instal·lacions poden ocasionar al nostre municipi i comarca no fàcils d’imaginar. A més, les torres de transport de l’energia creuaran tot el terme municipal de Tibi, recorrent fins al seu destí una distància de 19,383 km.

Al no ser possible convocar el Consell Municipal de Medi Ambient a temps, des de l’Ajuntament d’Ibi se’ns va citar el dijous 22 a una reunió conjunta a la qual assistírem les tres associacions locals, l’Alcalde Sergio Carrasco i part del seu Equip de Govern. En la reunió comprovàrem que els dos grups compartim les mateixes preocupacions i seguim la mateixa línia d’actuació, i que tots dos presentarem les oportunes al·legacions davant l’organisme competent en la matèria.

Els veïns de Tibi, les associacions Natura i Gent de Castalla, la Colla Ecologista “La Carrasca” d’Alcoi, El Teix, Amics dels Muntanyes i l’Ateneu Popular La Gavarnera estem d’acord que la transició a les energies renovables es faça de manera racional i amb el major respecte als recursos naturals de la nostra comarca. En aquest sentit, diumenge passat es va celebrar a l’auditori de Tibi un acte públic informatiu amb gran afluència de veïns i associacions, la qual cosa demostra l’interés per actuar davant l’important impacte mediambiental, patrimonial i econòmic que les plantes podrien ocasionar.

També a Ibi estem preparant un altre acte informatiu al qual us convidarem a assistir, on presentarem les al·legacions en què estem treballant i de les quals us donarem trasllat perquè us pugueu adherir. Prompte donarem a conéixer la data i el lloc de l’acte.


197