Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

La pluja no ha impedit que Ibi celebre les Festes en Honor a la seua Patrona

Ibi ha viscut els dies més grans de les seues Festes de Moros i Cristians en Honor a la Mare de Déu dels Desemparats. Encara que la pluja va estar present en algun dels actes, com la Diana del dia 15, que no es va poder dur a terme, i l’Entrada Mora, on dues Abanderadas, les de les compares Mudéjares i Almorávides, van haver d’esperar al matí del dissabte, just abans de la Desfilada Infantil, per a poder lluir els seus meravellosos vestits; Ibi ha gaudit de les Festes 2023.

No obstant això, i malgrat les inclemències del temps, Ibi ha viscut uns dies apoteòsics, on l’alegria, la música, el color i la nostàlgia han sigut els protagonistes. A més, enguany, més que mai, les emocions van estar a flor de pell, especialment en l’Entrada Mora, on els Beduinos i tots els festers i festeres van tenir molt presents a Pedro Prieto, el Capità Moro 2023, qui ens va deixar fa uns mesos.

 

Les Festes van començar en la nit del dijous, amb el Pregó, pronunciat des de l’Ajuntament, i la nit de l’Olleta. Divendres es van dur a terme l’Entrada Cristiana, a les 11h del matí i l’Entrada Mora des de les 17h. Així, el dissabte va començar amb la visita a l’asil, va continuar amb el final de l’Entrada Mora i, seguidament, es van dur a terme la Desfilada Infantil i el Contrabando. Per la vesprada van tindre lloc l’Ofrena a la Patrona i l’Ambaixada Mora. 

 

El diumenge va començar amb la Guerrilla, el Judici Sumaríssim i afusellament del Moro Traïdor per la Comparsa Chumberos i la Solemne Missa Major en honor a la Mare de Déu dels Desemparats. Per la vesprada es va celebrar l’Ambaixada Cristiana, la Volta al Castell i la Solemne Processó.


Notícies relacionades:

246