Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

La vicealcaldessa, Aitana Gandía, renuncia a les competències en Recursos Humans

La vicealcaldessa renuncia a les competències en Recursos Humans, que de moment seran assumides per l’alcalde, i s’espera alguna reordenació més de competències per als pròxims dies.

La vicealcaldessa de l’equip de govern d’Ibi, Aitana Gandia, ha renunciat a les competències de l’àrea de Recursos Humans.
L’edil de Som Ibi-Compromís, partit que governa en coalició amb el PSOE, l’anunciava aquest matí al començament de la reunió de la Taula de Negociació amb els sindicats. Aquesta decisió obliga a realitzar la primera remodelació del govern als set mesos d’iniciar-se la legislatura i l’àrea de Personal passa ara a les mans de l’alcalde, Sergio Carrasco.

El bipartit iberut s’enfronta des del mateix dia de la seua presa de possessió a una situació econòmica endimoniada, heretada de l’anterior govern popular, que no va tancar l’exercici pressupostari de 2022 ni va aprovar els pressupostos de 2023 malgrat comptar amb majoria absoluta. Al bloqueig de les subvencions a associacions i entitats a causa de la pròrroga pressupostària s’han sumat els elevats deutes contrets per factures impagades, algunes de 2018 segons ha denunciat el govern actual, agreujades per l’absència d’un interventor. A més, cal recordar que els vehicles municipals van arribar a estar paralitzats perquè no hi havia un contracte per al subministrament de combustible, entre altres.

 


240