Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

L’Ajuntament d’Ibi sol·licita a Correus que torne el servei dels dissabtes al matí i demana reforç per als repartiments

L’alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco, ha realitzat una petició directa al president de la Societat Estatal Correus i Telègrafs, SA, Pedro Saura García, donada la preocupació que genera el minvament d’un servei que, fins ara, s’havia estat realitzant amb l’obertura de l’oficina els dissabtes al matí i que, des de fa uns mesos, s’ha deixat de prestar.

Tal com fa referència Carrasco en la carta enviada, Ibi és un municipi de l’interior de la província d’Alacant i, actualment, és la població més gran de la subcomarca geogràfica de la Foia de Castalla i la segona de la comarca, per darrere d’Alcoi, tenint en l’actualitat 23.920 habitants (cens de 2023). El nucli urbà del municipi està dividit territorialment en 21 barris de caràcter majoritàriament residencial i comercial i 6 polígons industrials. A més, Ibi és considerat un municipi industrialment potent (IPI- Índex de Producció Industrial nacional de 131). L’enorme polígon industrial, en creixement, amb més de 2.500.000 m², alberga a més de 550 empreses, que exporten a més de 100 països, que donen treball a més de 6.000 persones i la facturació de les quals ascendeix als 1.000 milions d’euros.

Amb tot això, a Ibi es disposa d’una oficina de Correus que obri al públic sol de dilluns a divendres i no és suficient per a aquest volum poblacional i industrial. Com recalca la petició, l’oficina de Correus a Ibi obria els dissabtes al matí, però es va deixar de prestar aquest servei i han sigut múltiples les peticions rebudes perquè es torne a restablir. Tenint en compte la idiosincràsia d’aquest municipi, eminentment industrial, on els ciutadans treballen a torns, seria convenient tornar a disposar de l’obertura de l’oficina en l’horari que ja tenia, tornant així a disposar d’un servei concorde a les necessitats i la realitat social i laboral del municipi.

D’altra banda, Ibi compta amb un nombre excessivament escàs de treballadors que efectuen les labors de repartiment de correspondència, per la qual cosa a la petició se suma aquesta altra, la d’augmentar la plantilla de repartiment en la localitat, de manera que es puga donar el servei que aquesta població i aquest volum d’activitat econòmica requereix.

 

 


242