Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

La Policia Local de Monòver duu a terme un curset de cinc dies sobre “Detecció de drogues en la conducció”

  • Una formació necessària per als agents, la qual repercutirà en una major seguretat.
  • Aquest curset va començar ahir i s’està desenvolupant a les instal·lacions del Retén de la Policia Local de Monòver.

La Regidoria Policia de l’Ajuntament de Monòver informa que els agents de la Policia Local es troben duent a terme un nou curset.

Es tracta d’un curset sobre la “Detecció de drogues en la conducció” el qual va començar ahir dilluns, per la vesprada. L’Alcalde de Monòver, Alejandro García, i la Regidora de l’àrea, Mª Amparo Maestre, van ser els encarregats de dur endavant l’obertura d’aquesta formació, la qual és necessària per a poder dur endavant aquest tipus de proves als conductors.

Un curset de cinc dies, de dilluns a divendres, en el qual participa “tota la plantilla d’agents municipals monovers i alguns agents d’altres localitats com ara de Petrer i Crevillent”, com explica Juan Manuel Jiménez, cap de la Policia Local de Monòver.

Les persones encarregades d’impartir aquest curset, el qual se celebra al Retén de la Policia Local de Monòver, “són expertes en aquesta matèria en la entre els quals es troba l’Oficial de la Policia Local d’Elx, amb una àmplia experiència en Trànsit i Delinqüència Viària, una psicòloga especialitzada i l’Il·lustríssim Sr. Fiscal Cap d’Alacant i Oriola, que és Fiscal Delegat de Seguretat Viària”, com remarca Jiménez.

Es tracta de la “primera vegada que se celebra aquest tipus d’activitat a la localitat”, la qual cosa és “molt important i un pas endavant per tal d’evitar possibles situacions relacionades amb les drogues a la localitat”, tal com apunta Mª Amparo Maestre, Regidora de Policia.

De fet, “des que els agents monovers disposen de l’etilòmetre, s’ha vist una projecció molt positiva en la població, ja que s’han reduït els positius al volant”. Per tant, s’espera que aquesta formació, “tan necessària, repercutisca en una major seguretat ciutadana”.

Amb actuacions com aquesta, la Regidoria de Policia aposta per la formació continuada de la plantilla. En aquest sentit, “ara fa unes setmanes també es va impartir un Curset de Defensa Personal i en breu faran un altre sobre actuacions en situacions d’emergència, on aprendran aspectes tàctics de l’ús del “torniquete táctico, el bendaje israelita… per a situacions d’emergència vital crítica”, segons informa el Cap de la Policia Local.

A més a més, “cal sumar les dues classes de tir que fan els agents any rere any que contemplen la utilització d’armes o d’elements de defensa i dispositius electrònics, com és el cas de l’anomenat TASER, unes activitats que van iniciar just quan vam accedir al Govern Local”, segons destaca la Regidora.

1106