Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

La Regidoria de Cultura aconsegueix més de 27.000 euros per a fer millores en els edificis culturals i activitats diverses

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Monòver ha rebut prop de 17.000 euros per a dur endavant activitats culturals sol·licitades a la Diputació d’Alacant en diferents convocatòries i altres més de

10.100 euros de la Conselleria per a millores en el Teatre Principal.

 

Amb aquestes ajudes el Teatre Principal serà objecte de millores en equipament per segon any consecutiu, en haver estat concedida novament l’ajuda sol·licitada dins la convocatòria de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports per a dur a terme la reforma i modernització d’instal·lacions i equipaments d’espais escènics.

En total, són 10.126,98 euros els atorgats mitjançant aquesta subvenció amb destinació a millores de so del Teatre, així com a la dotació d’una taula d’il·luminació professional i a l’ampliació de dotació de focus led, entre altres.

Per altra banda, Monòver rebrà des de la Diputació d’Alacant un total de 10.000 euros dins de la convocatòria de subvencions per a la realització d’activitats culturals, musicals i escèniques en 2022, en haver estat atorgades les tres línies d’actuació sol·licitades.

Així, dins la primera línia, l’Ajuntament rebrà 5.000 euros per a la representació de Paüra, de la Cía. Lucas Escobedo, “considerat el millor espectacle de circ en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes. Un muntatge excel·lent que podrem veure al Teatre Principal a finals de setembre i que cal anotar en l’agenda per la seua qualitat”, com remarquen des de Cultura.

La segona línia d’actuació estarà subvencionada amb 2.000 euros, els quals van destinats a l’espectacle Pinotxo, un musical d’aventures, que es va portar a terme al Teatre el passat mes de març dins la programació de la Mitja Festa. “Un esdeveniment que va comptar amb una gran afluència de públic”.

Finalment, dins al tercera línia inclosa en aquesta convocatòria, la Diputació d’Alacant ha concedit 3.000 euros per a la publicació del llibre “El naixement del Monòver modern. Repoblació i establiment després de l’expulsió dels moriscos”.

En altre ordre de coses, dins la convocatòria d’ajudes de Diputació de la Campanya de música d’orquestres i ensembles, Monòver rep 3.600 euros per a l’actuació de l’associació Brass Academy d’Alacant, que passarà pel Principal el pròxim 18 de setembre.

La tercera de les resolucions publicades ahir, correspon a la convocatòria de subvencions per al Foment de la llengua i la cultura popular valenciana, dins la qual la Diputació d’Alacant “concedeix al nostre municipi 1.235 euros els quals van estar destinats al concert de nadales que va oferir el grup Urbàlia Rurana el passat desembre, dins la programació de la festa d’encesa de l’enllumenat nadalenc”, segons informen des de l’àrea.

A més a més, a totes aquestes ajudes cal afegir la corresponent a la Campanya de Música i Teatre de la Diputació, que suposaran 1.904,450 euros més per a desenvolupar activitats diferents com ara un contacontes per a les festes de les pedanies, altre contacontes per al 9 d’Octubre i un Concert d’Orgue a l’església per a final d’any.

 

Júlia Tortosa, regidora de Cultura, explica que “des de la Regidoria treballen de valent, juntament amb els tècnics, per a poder aconseguir ajudes de diverses administracions, amb les quals millorar tot allò que, des de l’àrea de Cultura, oferim al poble”.

Unes activitats “programades per a tots els gustos i edats, tant al poble com a les pedanies, que esperem siguen del gust del públic”, com destaca Tortosa.

 

Departament de Comunicació de Monòver


Notícies relacionades:

281