Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

L’Ajuntament de Monòver impulsa la creació d’una Comunitat Energètica Local

  • Per aquest propòsit s’han preparat diverses activitats, que comencen demà 14 d’octubre, amb la presentació de la Comunitat Energètica de Monòver.
  • L’acte començarà a les 19:00h a l’Auditori de la Casa de Cultura.

 L’Ajuntament de finançarà instal·lacions fotovoltaiques en els terrats del Mercat Municipal i del Col·legi Canyís per tal de fomentar la creació d’una Comunitat Energètica Local, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l’assessorament de SAPIENS ENERGIA, entitat sense ànim de lucre que facilita la creació i gestiona comunitats d’energia renovable.

Aquestes comunitats són una nova manera de generar, utilitzar i gestionar l’energia en l’àmbit local, mitjançant la cooperació que contribueix a la creació d’un sistema energètic que siga descentralitzat, just, eficient i col·laboratiu.

A més, ofereixen a veïns, comerciants, PYMES, fins i tot instal·lacions i serveis municipals, l’oportunitat d’estalviar en el rebut de la llum, utilitzar energia verda i de proximitat, formar part d’una comunitat amb una voluntat compartida i contribuir a fer de Monòver un municipi sostenible.

Per a aquest propòsit s’han preparat diverses activitats, que comencen demà dijous 14 d’octubre amb la presentació de la Comunitat Energètica de Monòver.

En l’acte, que començarà a les 19h. a l’Auditori de la Casa de Cultura, intervindran: Nicolau Claramunt, alcalde d’Albalat dels Sorells, poble pioner d’aquests projectes al País Valencià; Alejandro García, alcalde de Monòver; Lorenzo Amat, regidor d’Urbanisme, Patrimoni i Medi Ambient de l’ajuntament de Monòver, i Juan Sacri, president de SAPIENS ENERGIA.

Hi haurà tallers fins a final de novembre:

  • Taller Estalvia en la factura d’electricitat: Divendres 22 d’octubre – 11:00h., Auditori de la Casa de Cultura.
  • Taller Estalvia energia en la llar: Divendres 22 d’octubre – 18:30h., Auditori de la Casa de
  • Taller de participació ciutadana, Creant la Comunitat Energètica de Monòver: Dilluns 25 d’octubre – 18:30h., Llar del
  • Taller Connectem-nos al sol: Dimarts 9 de novembre – 18:30h., Auditori de la Casa de
  • Taller de participació ciutadana, Com formar part de la Comunitat Energètica?: Dilluns 22 de novembre – 18:30h., Auditori de la Casa de

Des de l’Ajuntament de Monòver convidem a la ciutadania a participar en un projecte vital per a aconseguir un canvi en la producció i el consum d’energia.

Més noticies

¡Siente Monóvar!

Redacció

Zapatero: “La història que perviu a El Fondó ha de ser d’ensenyança i de reconeixement”

Desiré

Zapatero visitará El Poblet de Petrer y El Fondó de Monóvar el próximo viernes 24 de septiembre

Joan Lluis

XXX edición de la Copa de S. M. La Reina de balonmano femenino

Redacció

XXVI San Silvestre Monovera Solidària Pro-Xavi

Redacció

XLIX Concurso Internacional de Fotografía Fiestas de Sempitembre 2017

Redacció
1080