Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

L’Ajuntament de Monòver impulsa la creació d’una Comunitat Energètica Local

  • Per aquest propòsit s’han preparat diverses activitats, que comencen demà 14 d’octubre, amb la presentació de la Comunitat Energètica de Monòver.
  • L’acte començarà a les 19:00h a l’Auditori de la Casa de Cultura.

 L’Ajuntament de finançarà instal·lacions fotovoltaiques en els terrats del Mercat Municipal i del Col·legi Canyís per tal de fomentar la creació d’una Comunitat Energètica Local, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l’assessorament de SAPIENS ENERGIA, entitat sense ànim de lucre que facilita la creació i gestiona comunitats d’energia renovable.

Aquestes comunitats són una nova manera de generar, utilitzar i gestionar l’energia en l’àmbit local, mitjançant la cooperació que contribueix a la creació d’un sistema energètic que siga descentralitzat, just, eficient i col·laboratiu.

A més, ofereixen a veïns, comerciants, PYMES, fins i tot instal·lacions i serveis municipals, l’oportunitat d’estalviar en el rebut de la llum, utilitzar energia verda i de proximitat, formar part d’una comunitat amb una voluntat compartida i contribuir a fer de Monòver un municipi sostenible.

Per a aquest propòsit s’han preparat diverses activitats, que comencen demà dijous 14 d’octubre amb la presentació de la Comunitat Energètica de Monòver.

En l’acte, que començarà a les 19h. a l’Auditori de la Casa de Cultura, intervindran: Nicolau Claramunt, alcalde d’Albalat dels Sorells, poble pioner d’aquests projectes al País Valencià; Alejandro García, alcalde de Monòver; Lorenzo Amat, regidor d’Urbanisme, Patrimoni i Medi Ambient de l’ajuntament de Monòver, i Juan Sacri, president de SAPIENS ENERGIA.

Hi haurà tallers fins a final de novembre:

  • Taller Estalvia en la factura d’electricitat: Divendres 22 d’octubre – 11:00h., Auditori de la Casa de Cultura.
  • Taller Estalvia energia en la llar: Divendres 22 d’octubre – 18:30h., Auditori de la Casa de
  • Taller de participació ciutadana, Creant la Comunitat Energètica de Monòver: Dilluns 25 d’octubre – 18:30h., Llar del
  • Taller Connectem-nos al sol: Dimarts 9 de novembre – 18:30h., Auditori de la Casa de
  • Taller de participació ciutadana, Com formar part de la Comunitat Energètica?: Dilluns 22 de novembre – 18:30h., Auditori de la Casa de

Des de l’Ajuntament de Monòver convidem a la ciutadania a participar en un projecte vital per a aconseguir un canvi en la producció i el consum d’energia.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

277