Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

L’Ajuntament de Monòver sol·licita una subvenció dels Fons Europeus per transformar la seu de la Policia Local i de Protecció Civil i fer ambdós edificis eficientment energètics

  • Amb aquestes obres es persegueix solucionar els múltiples problemes detectats en els darrers anys a les seus de la Policia Local i Protecció Civil.

Monòver, dilluns, 26 de setembre de 2022.- L’Ajuntament de Monòver ha sol·licitat una subvenció al Govern d’Espanya dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

En concret, aquesta subvenció va emmarcada dins el Programa d’ajudes a Entitats Locals per a la rehabilitació d’edificis públics (PIREP) línia 2, es va sol·licitar en el mes de juny i encara està a l’espera de la resolució.

En el cas d’acceptar-se, es destinarà a l’adequació de la seu de la Policia Local i Protecció Civil de Monòver, ja que s’han detectat múltiples problemes en les esmentades instal·lacions en els últims temps. Unes deficiències com ara: filtracions d’aigua per la coberta, patologies en la façana a causa d’humitats, no
hi ha suficients places d’aparcament ni zones verdes i és un edifici poc sostenible i eficient energèticament, entre altres.

 

Uns problemes que afecten a les dues naus, una on es localitza la Policia Local i l’altra nau on es troben les oficines de Protecció Civil i una àmplia estància multifuncional amb vestuaris i banys, que ara per ara és pràcticament inutilitzable i la seua adequació permetrà tindre una estància polivalent segura i adaptada a
les necessitats de magatzem, activitats, etc.

Amb aquestes actuacions es pretén “mantenir el concepte de mòduls sòlids i segurs però amb una nova coberta vegetal , amb una estètica més amable que s’integra millor en l’entorn i s’allunya de l’actual imatge de la nau industrial”, com expliquen des del consistori. La principal funció de la intervenció és “fer
d’aquestes construccions uns espais agradables, saludables, sostenibles i eficients energèticament”.

De fet, a les dues naus s’aposta per “una imatge més respectuosa amb el medi ambient, es substitueix les cobertes per l’esmentada coberta vegetal que proporciona resistència al foc, reserva l’aigua de la pluja i redueix la temperatura i el soroll a l’interior”. A més a més, s’ha decidit, en col·laboració amb la Policia
Local, “acomodar espais interiors i exteriors a altres col·lectius, com ara, per als xiquets i xiquetes que vagen a donar classes d’educació viària”.

Per la seua banda, a la nau 2, “es manté l’estructura actual per a sostenir la instal·lació de plaques solars que abastiran a ambdues construccions”. El projecte presentat per a la subvenció explica que es tracta “d’una oportunitat per a marcar els nous patrons urbans i d’edificis que puguen ser replicats i
continuats en altres intervencions al municipi”.

Es preveu un pressupost total de 769.100 euros, dels quals l’import sol·licitat en la subvenció ascendeix a 551.825 euros. La resta, 217.275 euros s’haurà d’aportar amb fons propis o amb altres línies de subvenció.
Sens dubte, “una aposta clara del govern local per fer els edificis municipals més sostenibles i eficients energèticament i continuar amb la inversió en el manteniment dels edificis municipals que precisen molta intervenció a causa de la falta d’inversió d’anys en el seu manteniment”, com expliquen.


Notícies relacionades:

283