Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

Monòver organitza el LIV Concurs Internacional de Fotografia “Festes de Setembre 2022”

Les Regidories de Cultura i de Festes en col·laboració amb el Grup Fotogràfic de Monòver han organitzat, un any més, la LIV Edició del Concurs Internacional de Fotografia ‘Festes de Setembre 2022’.

Un concurs que gaudeix d’un gran prestigi, el qual sol comptar amb un gran nombre de participants de molts llocs diversos.

Les bases ja s’han fet públiques i podran participar en aquest concurs tots els fotògrafs de qualsevol nacionalitat.

Pel que fa al tema, a la tècnica i al tractament de les obres cal destacar que és lliure. A més a més, cada participant podrà presentar entre 3 i 5 fotografies per a optar al premi a la col·lecció i un màxim de tres per a optar als premis individuals.

Segons s’especifica a les bases, cal remarcar que les obres no poden haver estat premiades abans a cap altre concurs.

La mesura de les fotografies també serà lliure, com apunten els organitzadors, “les quals hauran d’anar sobre un cartró o altre suport semirígid lleuger, amb 2mm. de gruix i amb 40×50 cm. de mesura”.

Les obres que es presenten hauran de portar darrere el títol i el lema, el qual serà el mateix per a totes les fotografies d’un mateix autor i s’indicarà l’opció a premi, és a dir, individual o premi a la col·lecció, ja que les obres solament podran optar a una de les dues opcions.

Pel que fa als guardons, el Premi Internacional a la Col·lecció està dotat amb 600 euros i un trofeu donats per l’Ajuntament de Monòver. El Primer Premi Internacional a la Fotografia estarà dotat amb 400 euros i un trofeu. Per la seua banda, el Segon Premi Internacional de Fotografia tindrà un guardó de 200 euros i un trofeu, ambdós també donats pel consistori.

El Primer Premi Local aconseguirà 100 euros i un trofeu aportat per Bodegas Primitivo Quiles, mentre que el Segon Premi Local obtindrà 50 euros i un trofeu donats pel consistori. El Tercer Premi Local guanyarà 50 euros i un trofeu, tot de la mà de l’Ajuntament.

A més a més, també hi haurà Premis Especials, com ara el Premi al Retrat “Pepe Caneu”, amb un trofeu donat per Tito Caneu; el Premi Fotografia Esportiva, per Juan Silve Sport, el Premi Fotografia Mediambiental “PNM Monte Coto” i Premi als “Espais de Lectura”, amb guardons donats per la Biblioteca Pública Municipal de Monòver.

El termini d’admissió de fotografies per a participar finalitza el 25 d’agost de 2022 i la fallada del jurat es durà a terme el 26 d’agost, a partir de les 18:00 hores a les instal·lacions del Kursaal Fleta de Monòver. El jurat triarà les obres que formen part de l’exposició.

La inauguració i l’entrega de premis del Saló del LIV Concurs Internacional de Fotografia serà el pròxim 4 de setembre a les 13:00 hores. Les obres s’exposaran a la Sala d’Exposicions del Kursaal Fleta, on també s’entregaran els guardons.

Es pot consultar tota la informació relacionada amb les bases del concurs al web de l’Ajuntament de Monòver.


Notícies relacionades:

232