Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil

El alumnado del CEIP Mare de Déu de la Salut de Onil ha participado en ‘Construye Valores’

Els xiquets i xiquetes de cinqué de primària han aprés sobre els cicles productius de la roba i l’alimentació

Les i els alumnes de cinqué de primària del CEIP Mare de Déu de la Salut d’Onil han participat en el projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicus Mundi Mediterrània. Gràcies al treball de les monitores, han conegut les diferents fases dels cicles productius de la roba i l’alimentació, així com també les injustícies i desigualtats socials i econòmiques que es produeixen en ells.

A més de les fases en si, els i les menors també han aprés què són els ODS (Objectius del Desenvolupament Sostenible) i l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides per a, amb ells, buscar solucions
de canvi sostenible a les problemàtiques que han trobat.

En quatre sessions, l’alumnat ha rebut coneixements adaptats a la seua edat que li han portat a conscienciar-se i reflexionar. Així mateix, ha plasmat l’aprés en maquetes utilitzant els materials interactius de Lego Educació. Les maquetes, que podran veure’s pròximament en una exposició, serviran perquè la ciutadania d’Onil adquirisca les mateixes nocions que els xiquets i xiquetes. Amb l’exposició es tanca el cicle de la metodologia aprenentatge-servei en la qual es basa ‘Construeix Valors’ i que consisteix, principalment, en el fet que l’alumnat adquireix uns coneixements a l’aula i gràcies al treball realitzat aconsegueix traslladar aquestes idees a altres persones per a, entre tots, construir en valors cap a una societat més justa i igualitària econòmica, mediambiental i socialment.

El projecte està finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.


244