Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil

El polígon industrial de la Marjal d’Onil ha sigut objectiu d’un intent de robatori de cable elèctric per dos individus

La sostracció de coure continua sent un botí recurrent per als delinqüents per la seua fàcil eixida en el mercat negre, on un quilo d’aquest material pot aconseguir un valor pròxim als cinc euros. No obstant això, és un mercat que fluctua en funció de l’oferta i la demanda. El polígon industrial de la Marjal d’Onil ha sigut objectiu d’un intent de robatori de cable elèctric per dos individus i que va ser avortat gràcies a la col·laboració d’efectius de les policies locals de Castalla, Elda i Petrer. Agents d’aquesta última localitat del Vinalopó Mitjà van detenir, finalment, als presumptes autors del robatori de coure.

Els fets van tenir lloc el 25 de gener quan la Policia local d’Onil, alertada per una veïna de la població, va observar a una persona manipulant el cablejat de l’enllumenat públic en un carrer del polígon industrial de la Marjal. Amb caràcter urgent, els agents van acudir al lloc indicat per a comprovar què estava succeint.

Un dels efectius de la Policia Local va accedir a peu per un extrem del carrer en la qual s’estava produint el delicte, observant un turisme negre Ford Mondeo i al costat d’ell un presumpte delinqüent sostraient cable elèctric. L’individu, davant la presència policial, va pujar immediatament al vehicle on es trobava una segona persona per a emprendre la fugia a gran velocitat. Immediatament es va avisar al cotxe patrulla perquè accedira per l’altre extrem de la via i es creuara amb el vehicle en sentit contrari. No obstant això, el turisme dels sospitosos va canviar de sentit i la Policia Local d’Onil els va perdre de vista.

Malgrat això, els agents van poder identificar la matrícula. Aquesta coincidia amb les dades d’una altra que poc abans havia facilitat la Policia Local de Castalla i que també era sospitosa d’estar involucrada en altres robatoris greus de cablejat elèctric. Ràpidament es va comprovar que el titular del vehicle residia a Elda, sol·licitant la col·laboració a la Policia Local d’Elda i la de Petrer perquè muntaren sengles controls a les entrades de les seues localitats per a localitzar als delinqüents implicats en la sostracció del cable elèctric.

La Policia Local de Petrer va tancar el cercle i va comunicar que havien detingut als presumptes lladres, interceptant gran quantitat de cable elèctric i eina per a ser emprada en aquesta mena de robatoris.

Els detinguts van ser traslladats a les dependències de la comissaria de la Policia Nacional d’Elda per al seu ingrés en calabossos i la seua posterior posada a disposició judicial per a la investigació dels fets.

La Policia Local d’Onil agraeix la col·laboració ciutadana, l’intercanvi d’informació, comunicació i coordinació entre efectius de seguretat de les poblacions. Aquesta sinergia ha sigut clau per a detenir als presumptes responsables, frustrant el robatori i evitant així majors perjudicis econòmics.

Localització d’un menor desaparegut
D’altra banda, la Policia Local d’Onil ha ajudat a uns pares a la localització del seu fill que no havia arribat a casa a l’hora prevista després de no aconseguir donar amb ell. Els agents van recaptar totes les dades del menor, i amb la descripció dels seus progenitors i les zones freqüentades per aquest, van posar en marxa el dispositiu per a començar la seua cerca.

Així mateix, per a sumar efectius i més mitjans, la Policia local d’Onil va donar avís als seus homòlegs de Castalla perquè aquests rastrejaren pel seu terme municipal. També es van comunicar els fets a la Guàrdia Civil a fi de sumar efectius i esbrinar el parador del menor.

Després d’una ronda exhaustiva per tot el terme municipal colivenc, la Policia Local va trobar al menor en perfecte estat i va avisar als seus pares.

 


245