Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil Tibi

Noves comissions per a preparar el Bicentenari del Nostre Senyor Robat

Tibi i Onil, les dues poblacions protagonistes d’aquesta festa del Nostre Senyor Robat comencen a organitzar aquest esdeveniment que recorda a lo que és va produir en 1824, quan la forma sagrada va ser robada per un escolanet i que posteriorment va travada a la La Pedrera de Tibi. Al 28 de novembre de fa 199 anys, la forma va ser tornada a la vila colivenca. És per això que donada la proximitat del segon centenari el rector d’Onil, José Manuel Bascuñana, recentment arribat, ha començat a entaular reunions per a procedir a la creació de diverses comissions que puguen anar desenvolupant un celebració especial per a l’any vinent 2024. Una reunió que va aconseguir ajuntar a veïns d’Onil procedents de diverses associacions locals disposades a participar en aquest nou projecte.

Les diferents comissions es basen en activitats orientades a la pintura, música, literatura, relacions institucionals, celebracions festives, esport i aire lliure, obra social i àrea econòmica, entre altres.

Diumenge, 26 de novembre. 

Ja s’han obert les inscripcions per a participar en aquest nova edició de la festivitat del Nostre Senyor Robat que recorrera la subcomarca de la Foia de Castalla per fer una pregrinació amb la Forma Sagrada Incorrupta, el Nostre Senyor Robat d’Onil, i és per això que és tracta d’un dia marcat com a festiu local al calendari laboral del municipi.

Enguany s’ha previst que es realitze el diumenge 26 de novembre, com sempre amb eixida i arribada a Onil.

El dia s’iniciarà a les 7 del matí amb els autobusos fins a arribar a Tibi des de l’avinguda de La Paz d’Onil, per a arribar a la tradicional xocolatada i la benedicció del pelegrí a l’església parroquial. A partir de les 8.30, comença l’eixida rumb a l’ermita de la Pedrera on es pararà per a conèixer i visitar l’edifici, agafar aire i seguir la ruta cap a Castalla i Onil.

El trajecte de la romeria transcorre per paratges singulars de la comarca amb especial interès en els llocs de culte, a més de la Pedrera, l’església parroquial de Castalla, o l’ermita de la Mare de Déu d’Onil.

Per a poder participar en la XXIII edició de la Peregrinació serà necessari inscriure’s en els punts d’adquisició de tiquets: A Onil, a la casa de cultura; a Ibi, en el periòdic Escaparate; a Castalla, en l’oficina de Turisme i a Tibi, en el mateix Ajuntament.

 

 


199