Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil

Onil s’acosta al final dels seus Moros i Cristians amb el Desfile de Comparses

Durant tot este 30 d’abril la vila d’Onil ha celebrat diversos actes de les seues festes de Moros i Cristians que demà arribaran a la seua fi. Els actes han començat de bon matí amb el volteig general de campanes i la Diana de músiques i comparses a les 08:00. Una hora després ha sigut el torn de la Missa de Filaes, amb la seua posterior desfilada. Els cristians han oït missa en el Convent de Sant Bonaventura i els moros en el temple parroquial. A continuación ha tingut lloc la tradicional desfilada.

Després d’esmorzar, els festers s’han concentrat a les 12:00 a la Plaça del Carme per procedir a les Guerrilles d’Arcabusseria fins a la Plaça Major. A continuación ha tingut lloc la Volta de Capitans de 2025 i, després, la Ballà de les Banderes per part dels càrrecs d’enguany. Acabats els trons s’ha produit la tradicional Volta a la Plaça començada pel bàndol moro.

 

Esta vesprada, des de les 18:00, està tenint lloc el Desfile de Comparses, seguint l’itinerari de l’Entrà. En esta ocasió desfilen primer els Moros, seguits dels Marrocs i els Moros Artistes i a continuación els Cristians, Biscaïns i Estudiants. A més, per donar-li encara més brillantesa a este acte poden participar també capitanies d’anys anteriors.

Part 1

Part 2

Part 3

Recorden que ja poden gaudir en el nostre web de la retransmissió que Intercomarcal TV va fer en directe per a tota la província dels actes de la Moguda de les Bandes i l’Entrada de Moros i Cristians del passat diumenge 28 d’abril.


248