Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
TV INTERCOMARCAL

Programa “El Món a les 9” del dijous 23 de febrer de 2023

Els dimarts i dijous els oferim a la graella televisiva el programa “El món als 9”, on tractarem diferents temes d’actualitat dels municipis de la província alacantina, amb connexions en directe, reportatges, entrevistes, entre altres interessants sorpreses. No t’ho perdes, cada dimarts i dijous a les 21 h. en Intercomarcal Televisió.

El Gobierno aprueba la subvención para el agua desalada tras recortar el Tajo-Segura. El precio para los regantes de la Vega Baja queda fijado en 0,327 euros el metro cúbico con efectos retroactivos desde enero y con una vigencia de diez años. El Gobierno central ha cumplido el compromiso adquirido con los regantes del trasvase Tajo-Segura y ha aprobado la subvención anunciada por la ministra Teresa Ribera para el agua desalada. De momento la orden ha sido firmada y cobrará plena validez una vez que en los próximos días aparezca publicada en el Boletín Oficial del Estado.

Jorge Ureña sube a lo más alto y se proclama campeón de España de heptatlón, pero no fue el único premio para el atleta de la comarca, sino que también consiguió la mínima europea para sacarse el billete del campeonato europeo de Estambul y el récord de los campeonatos con una puntuación de 6.173 puntos. Cabe destacar que Ureña se presentaba en el campeonato tras mucho tiempo retirado de la competición por una lesión que no le permitía competir, su último campeonato fue en Belgrado el pasado año. 

El Ayuntamiento de Villena tiene previsto, este viernes a las 20.00 horas en Espacio Joven,  una reunión informativa con los vecinos afectados por la planta fotovoltaica que promueve la empresa Audax, Villena Solar, por su afección. Desde el Ayuntamiento se ha venido reclamando decisiones contra este proyecto, incluso contra la tramitación del mismo y otros proyectos anexos de la misma mercantil, tanto por su impacto en cuanto a la superficie que ocupa la planta en sí, como las necesidades del trazado. 

El Concurs de Microrelats de Gènere Fantàstic en valencià que organitza la Regidoria de Normalització Lingüística ha tornat a batre el seu rècord de participació amb prop de 500 participants, amb la qual cosa s’han superat considerablement els 340 microrelats presentats en l’edició de 2022. Es tracta d’un concurs que enguany arriba a la seua 26a edició i que està dirigit a estudiants dels centres educatius de secundària i batxillerat de Petrer, és a dir, els instituts Azorín, La Canal i Paco Mollá i el col·legi Santo Domingo Savio. Serà divendres que ve 24 de febrer, a les 20.00 hores, al Centre Cultural de Petrer, quan es donen a conéixer els guanyadors i finalistes, i es farà el lliurament de premis de les diferents categories de l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius. 

El pleno de la Diputación de Alicante ha aprobado esta mañana por unanimidad la convocatoria de la campaña de Bono Consumo que la institución provincial ha puesto en marcha con 20 millones de euros para ayudar a los consumidores a abaratar la cesta de la compra y apoyar al pequeño comercio. Durante el pleno extraordinario, los grupos políticos han dado el visto bueno, además, a la modificación de crédito para dotar con remanentes este programa, que llegará a todos los municipios de la provincia y que se suma a las dos ediciones desarrolladas en 2022 –con 9 millones de euros cada una de ellas-, lo que eleva la cantidad concedida en estos últimos seis meses para el bono consumo a 38 millones de euros. 

El Plenari Extraordinari de l’Ajuntament de Castalla ha aprovat l’adhesió del municipi al Pla d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 de la Generalitat Valenciana. Així mateix, el Consistori castellut ha aprovat sol·licitar la delegació de competències per a poder licitar el projecte i agilitzar així les obres de la nova residència de majors. El nou equipament, que tindrà capacitat per a atendre a 60 usuaris, donarà servei a les persones majors dependents de la zona. A més, també prestarà servei com a centre de dia a persones amb diversitat funcional. Tot això amb un pressupost proper als 14 milions d’euros. 

L’Ajuntament d’Ibi inicia treballs en el terreny en el qual se situen les anomenades “Cases dels Mestres”, a esperes de l’autorització que Conselleria ha d’atorgar per a retirar l’amiant present en les instal·lacions actuals. Quan això ocórrega, llavors es procedirà a la demolició dels blocs d’edificis que donarà pas a les obres de construcció de noves instal·lacions esportives municipals. Pel que fa a l’ampliació de les instal·lacions esportives en aquests terrenys, dins del Pla Planifica 2020-2023 de la Diputació d’Alacant, el consistori preveu destinar el condicionament dels solars a una instal·lació multifuncional d’atletisme per a entrenament, carrera i competició. 

Tornen a l’arxiu municipal tres Corts del Justícia del segles XIII restaurats.

Presentación actos Fiestas 2023 y novedades FIESTAS SANTA CRUZ PETRER 2023.

La Policía Nacional ha detenido a dos personas que regentaban una empresa dedicada al reciclaje de ropa usada por un delito contra los derechos de los trabajadores.

II Jornada “Petrer, Ciutat Educadora”.

Parlem amb Iván Jover, regidor Cultura, Turisme i Patrimoni de Cocentaina.

 

 

1ºPARTE:

 

 

 

2ºPARTE:

 

 

 

3ºPARTE:

 

 

 

4ºPARTE:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


235