Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

El dret al vot en el s. XIX i les dictadures de Primo de Rivera i de Franco protagonitzen l’examen d’Història d’Espanya en l’inici de les Proves d’Accés a la Universitat

El sufragi universal (masculí), José Antonio Primo de Rivera, Queipo de Llano, l’esclat de la Guerra Civil o el Sexenni Democràtic també s’han tractat en l’examen desenvolupat aquest dimarts a la Universitat d’Alacant

Els 3.836 estudiants inscrits a la UA per a fer les PAU han començat els exàmens sense cap incidència destacable

 

Alacant. Dimarts, 6 de juny del 2023

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) han començat aquest matí amb la participació de 3.836 estudiants inscrits en la Universitat d’Alacant que han hagut d’enfrontar-se en primer lloc a l’examen d’Història d’Espanya, assignatura troncal i comuna a tot l’alumnat.

En aquesta primera prova, que ha començat a les 9 del matí, els estudiants han trobat cinc preguntes amb dues opcions en cadascuna per a poder triar entre les dues quina respondre. Al costat de les preguntes també han trobat quatre textos diferents perquè analitzaren i situaren en el context històric: el decret del 9 de novembre del 1868 que regulava el sufragi universal (masculí), el projecte de Constitució federal de la República Espanyola de l’any 1873 i dos escrits emmarcats en l’esclat de la Guerra Civil, un de José Antonio Primo de Rivera i un altre de Gonzalo Queipo de Llano, els dos de juliol del 1936.

Entre les opcions per a desenvolupar, l’alumnat ha hagut de triar entre exposar les «causes que justifiquen l’esclat de la Revolució de setembre del 1868 i, amb aquesta, l’inici del Sexenni Democràtic, fent referència a fonts documentals» o exposar «l’esclat de la Guerra Civil i els inicis de la construcció de l’Estat franquista durant el conflicte bèl·lic, fent referència a les fonts documentals».

I finalment, l’examen també donava l’opció de triar entre dos temes per a respondre: el dret al vot dels ciutadans en les constitucions espanyoles del s. XIX o comparar les dictadures i la repressió de Miguel Primo de Rivera i de Francisco Franco.

Després de l’examen d’Història d’Espanya, l’alumnat ha continuat amb el calendari previst en què figura la prova de Valencià: Llengua i Literatura II i de vesprada, s’han enfrontat als exàmens de Biologia, Cultura Audiovisual II, Economia de l’Empresa i de Física i Història de l’Art, d’acord amb l’itinerari formatiu triat.

Les PAU es prolongaran fins el pròxim dijous i els resultats es donaran a conèixer el divendres 16 de juny en el portal de l’alumne.

Preinscripció en la UA

Les persones que finalitzen Batxillerat i superen la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) i vulguen accedir a qualsevol estudi de grau de la UA, hauran de fer una preinscripció prèvia. Per a això, una vegada conegudes les qualificacions de selectivitat hauran d’emplenar la sol·licitud de preinscripció entre el 19 de juny i el 7 de juliol a través d’un programa informàtic que es trobarà disponible en qualsevol de les adreces d’internet següents: http://www.preinscripcion.gva.es o http://www.ua.es.

 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

286