Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

El Servei de Llengües obri el termini de matrícula dels Tallers de Llengües i Cultures

Aquesta onzena edició duplica l’oferta de places i amplia el programa amb un nou taller sobre tècniques d’oratòria i debat

 

Alacant. Divendres 10 de setembre de 2021

El Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant obri el termini de matrícula d’una nova edició dels Tallers de Llengües i Cultures, l’onzena edició d’una iniciativa que ha aconseguit un gran èxit de participació i que el curs passat va tenir més de 600 de persones matriculades. El termini de matrícula s’obri el pròxim dilluns 13 de setembre i finalitza el dilluns 20.

L’oferta per a aquest primer quadrimestre del curs acadèmic 2021/2022 inclou tallers no presencials d’introducció a la llengua i la cultura alemanya, àrab, catalana, italiana, japonesa, llengua de signes, portuguesa i russa. A més, es consolida l’oferta del taller Videojocs: Introducció a la Llengua i la Cultura i En Valencià a Internet.

Com a novetat enguany, el Servei de Llengües llança un nou taller, l’únic que tindrà format presencial: Parlem en públic. Tècniques d’Oratòria i Debat.

La matrícula és gratuïta per als membres de la comunitat universitària i qualsevol altra persona interessada podrà inscriure-s’hi amb un preu de matrícula de 20 euros.

Els tallers tenen una duració de 10 hores (reconeguts amb 1 crèdit i un certificat d’assistència) i volen promoure els valors del plurilingüisme a través del coneixement de llengües i cultures diverses i de l’ús del valencià com a llengua pròpia de l’activitat acadèmica. Ofereixen una visió àmplia de la realitat social, cultural i lingüística del país, a través de la pràctica de situacions comunicatives, vocabulari bàsic i aspectes bàsics de la gastronomia, tradicions populars, vida quotidiana, condicions de vida, convencions socials o art. A més, en el cas de la llengua de signes, l’aprenentatge es basa en la facilitació de la comunicació amb les persones sorda i l’aprenentatge de paraules i expressions recurrents.


235