Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alacant Castalla Elda Sant Vicent del Raspeig UPV Villena

Celebrat el Concurs ‘Mostra la Ciència en Vídeo’ i els ‘Cafés conCiencia’ al Campus d’Alcoi de la UPV

L’objectiu de les dues activitats és acostar la ciència a gran part de la societat i fomentar les vocacions científiques entre els més joves

En la 11a edició del concurs ‘Mostra la Ciència en Vídeo’ han participat 77 estudiants d’11 centres educatius

El Saló de Graus del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit dues de les activitats de difusió de la ciència fora de l’àmbit universitari.

En la 11a del Concurs Mostra la Ciència en Vídeo (MCEV) han participat 77 estudiants d’11 centres educatius d’Alacant, Ontinyent, Villena, Castalla, Elda, Oriola, València, Riba-Roja, Sant Vicente del Raspeig i Elx. En total han presentat 28 vídeos, tots ells d’una gran qualitat.

L’objectiu de MCEV és desenvolupar un vídeo original i inèdit de 3 o 4 minuts en els quals es mostre un experiment pròxim a la vida quotidiana relacionat amb la física o la química, realitzat en els centres educatius dels estudiants participants. Està dirigit a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Convoca i organitza el Grau en Enginyeria Química del Campus d’Alcoi de la UPV, la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement, signada amb l’Ajuntament d’Alcoi, l’Obra Social Caixa Ontinyent i Multiscan Technologies. Vicente Díez, director de la Setmana de la Ciència, i Jaime Lora, director acadèmic del Grau en Enginyeria Química han atorgat els reconeixements.

Premiats


Categoria 1r i 2n d’ESO

Primer premi: ‘Obtenció d’aigua i oxigen en l’Estació Espacial Internacional, del Col·legi Bilingüe Muntori de Castalla, format per Gabriela Cano, Carla Villaverde i Laia García.

Categoria 3r i 4t d’ESO i Cicles Formatius de Grau Mitjà

Primer Premi: ‘Arc de Sant Martí de la Col llombarda’, del Col·legi Sagrada Família – Fundació PJO de València, format per Xavier Quiles, Desamparados Castellanos i Lorena Martínez

Segon Premi: Cristalls de Bórax, del Col·legi Sagrada Família – Fundació PJO de València, format per Minerva de Mora i Paula de Caso

Tercer Premi: ‘La ciutat del demà’, de l’IES Sant Vicent, format per Brian Alarcón, Héctor Cabanes i Asunción Morales

Categoria Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior

Primer premi: ‘Onda de Pèndols’, de l’IES Navarro Santafé de Villena, grup format per Manel Esquembre, Adrián Sáez i Bryan Bosquez.

Este año, el IES Antonio Navarro Santafé ha participado con el vídeo “Onda de péndulos” realizado por los alumnos de 2º de bachillerato: Manel EsquembreAdrián Sáez y Bryan Bósquez.

El día 2 de junio se realizó la entrega de premios en el Salón de Grados del edificio Carbonell del campus de Alcoy resultando ganadores del primer premio en la categoría de 1º y 2º de Bachillerato y ciclos de grado superior nuestros alumnos con su original vídeo.
Este es el segundo año consecutivo que el centro obtiene este preciado galardón pues en la convocatoria anterior también se alzaron con el primer premio en esta categoría.

Segon Premi: InfraRed Heat, del Col·legi Sagrada Família – Fundació PJO de València, grup format per Adrián Granell, Alberto Rodríguez i Pablo Zarzo


Cafés conciencia

Una altra de les activitats que s’ha celebrat recentment al Campus d’Alcoi de la UPV ha sigut els ‘Cafés conCiencia’.

Amb l’aforament complet, els assistents han gaudit de la ciència contada amb humor. Aquesta activitat està englobada dins del projecte Setmana de la Ciència, que té com a objectiu acostar i difondre la ciència a gran part de la societat.

Aquesta activitat compta amb l’organització del Campus d’Alcoi de la UPV i amb la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia e Innovación. També col·laboren la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’, signada amb l’Ajuntament d’Alcoi; l’Obra Social Caixa Ontinyent i Multiscan Technologies. Lucía Agud, subdirectora de Formació Permanent, Títols Propis i Formació En línia, ha presentat l’esdeveniment.

Els científics i divulgadors que han participat han sigut:

El doctor en Física per la Universitat Politècnica de València i Doctor en Didàctica de les Ciències per la Universitat de Múrcia, José Rafael Cantó Doménech, amb la seua ponència “I tu T’ho creus?”

Mariola Penadés Fons i Ana Peiró amb el seu monòleg ‘conjunt’ “Ciència mundana”. Mariola Penadés és Veterinària i neurocientífica, mentre que Ana Peiró és mèdica-farmacòloga clínica.

David Pla Santamaría és professor titular de la Universitat Politècnica de València, especialitzat en finances, en concret en selecció d’inversions. El seu monòleg s’ha titulat “Swow me the money!!”.

L’esdeveniment s’ha tancat amb el catedràtic de biotecnologia a la Universitat Politècnica de València i director del Màster de Biotecnologia Molecular i Cel·lular de Plantes, José Miguel Mulet Salort. Ha parlat sobre “La paella fora de València mai serà la paella valenciana”.

 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

299