Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UPV

El teatre científic i els tallers de ciència del Campus d’Alcoi de la UPV arriben a vora 6.000 estudiants d’Alacant, València i Castelló

Finalitzen les activitats principals del projecte ‘Jóvenes conCiencia’, un programa amb accions dedicades a fomentar les vocacions científiques des d’infantil fins a batxillerat i cicles formatius. Aquestes activitats han arribat a 5.955 estudiants de 51 centres educatius de les províncies d’Alacant, València i Castelló.

L’objectiu principal del projecte és contribuir a la promoció de les vocacions científic-tecnològiques sobretot entre les xiquetes i joves. ‘Jóvenes conCiencia’ compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia e Innovación, la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’ (signada amb l’Ajuntament d’Alcoi) i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV).

En aquests 16 anys ininterromputs, aquestes accions de vocacions científiques al Campus d’Alcoi de la UPV es consideren estratègiques i s’han consolidat com a grans esdeveniments dins de la Comunitat Valenciana. Alguns dels tallers s’han impartit de manera en línia per a complir els protocols marcats per la Covid-19.

El creixement del nombre de participants, així com el nombre d’activitats ha sigut molt positiu, arribant cada vegada a més rangs d’edat, així com a diferents nivells educatius. Les últimes activitats que s’han celebrat són “Setmana Jove de la Ciència”, “Ciencialab”, “Màgia de la Ciència” i el Teatre Científic.

Els tallers de la ‘Setmana Jove de la Ciència’ estan dirigits a estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior. Els tallers han arribat a 3.686 estudiants de 28 centres educatius de Villena, València, Albaida, Alacant, Alcoi, Torrevieja, Sant Vicent del Raspeig, Ontinyent, Novelda, Muro, Monforte del Cid, Ibi, Elda, Crevillent, Cocentaina, Castalla, Biar, Benilloba i Banyeres.

‘Ciencialab’ està dirigit a estudiants de 3r i 4t de l’ESO i cicles formatius de grau mitjà. Aquests tallers han arribat a un total de 1.179 estudiants de 10 centres educatius d’Alacant, Alcoi, Villena, Muro, Crevillent, Cocentaina, Banyeres, Benilloba, Biar i Castelló.

702 estudiants de 6é de Primària també han participat en la ‘Màgia de la Ciència’. Procedeixen de 9 centres educatius d’Alcoi, Castalla i Banyeres.

Una altra de les activitats ha sigut el Teatre Científic a la qual han acudit 388 alumnes de 5 col·legis d’Alcoi. En un laboratori, dos científics estudien un misteriós compost trobat en el suc de llombarda. Cansats de teoritzar, decideixen passar a la pràctica, i després de beure una xicoteta mostra del compost, es converteixen en Aurora Ribosoma i Armando Neutrino. Els nostres circocientífics es van valdre de tots els seus coneixements i habilitats per a divertir i ensenyar als espectadors l’apassionant món d’àcids i bases, reaccions de neutralització i, en definitiva, pH. Tot això amanit amb malabars, acrobàcies, equilibris, molta interacció amb el públic i altes dosis d’humor científic.

 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

277