Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

El Govern redueix la velocitat en La Carrasqueta per a frenar les carreres de motos

La DGT declara el tram de la CV-800 com a Ruta Ciclista Protegida, mesura sol·licitada en 2021 per Xixona, i reforça la vigilància amb un dron i un helicòpter. Cerca acabar amb l’alta sinistralitat i inseguretat, i atendre les reclamacions dels veïns. La Guàrdia Civil ha incrementat en un 84% els controls en 2022, encara que l’any passat van morir quatre motoristes.

El Govern central limita la velocitat en el tram de la Carrasqueta de la carretera CV-800 per a frenar les carreres de motos, els accidents i la inseguretat viària que pateixen els veïns. La Direcció General de Trànsit (DGT) ha declarat aquesta zona com a Ruta Ciclista Protegida, una petició que va formalitzar l’Ajuntament fa quasi dos anys, per a tractar d’atallar la problemàtica que vénen denunciant els residents de la zona de la Carrasqueta, on en 2022 van morir almenys quatre motoristes. I també ha desplegat un dron i un helicòpter per a dissuadir de maniobres il·legals.

La subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, ha destacat que la CV-800 ha sigut declarada “ruta protegida per a ciclistes”, per la qual cosa en un mes serà senyalitzada per a contribuir a la seguretat d’aquesta zona. La Subdelegació del Govern no ha donat aquest dijous detalles sobre les condicions que tindrà la carretera, encara que aquest tipus de vies tenen la velocitat limitada de manera temporal, durant els caps de setmana i també en alguns casos en temporada vacacional, i en un horari determinat.

Des del Govern han explicat que aquests detalls s’han de recordar amb la Generalitat, que és la titular de la via. Així, és possible que es limite la velocitat en tota La Carrasqueta a 60 quilòmetres per hora, el lloc dels 80 genèrics actuals, al marge dels trams en els quals està ja reduïda a 60 o 70.

 


Notícies relacionades:

286