Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

El Mig Any de les Festes de Moros i Cristians de Xixona està prop

El Mig Any de les Festes de Moros i Cristians de Xixona està prop, per això el nostre company Víctor s’ha desplaçat al lloc més dolç del món, per a parlar amb Jonny Gras president de la Federació de Moros i Cristians de Sant Bertomeu i Sant Sebastià, i així conéixer més detalls d’aquesta celebració festera.

El Mig Any 2024 de Xixona se celebra dissabte 17 de febrer, hi han programats molts actes. En aquesta esperada jornada festera, les filades i les bandes de música tornen a inundar els carrers de Xixona d’alegria, colorit i bon ambient fester amb la celebració del Mig Any de les dues festes de Moros i Cristians amb les quals compta la localitat: les patronals d’agost i les dels gelaors d’octubre. En total seran 14 les filades que participaran en les dues desfilades programades. El Mig Any suposa també la posada de llarg dels càrrecs oficials d’aquest any 2024.

Els actes del Mig Any de Xixona no només es limiten al dissabte 17 de febrer, ja que durant tota aquesta setmana se celebraran diferents activitats organitzades per la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià i l’Associació Cultural i Festera dels Geladors de Xixona. El cap de setmana del 9 i 10 de febrer tindrà lloc el concert de música festera de Mig Any. També s’entregaran els premis del Concurs del Cartell Anunciador, de Fotografies festeres, del Relat fester i retreta. D’igual forma, se celebra berenar amb xocolatada a la Kábila dels Gelaors. I altres activitats com encontres, sopars i convivències a les kàbiles de les filaes per a anar fent ambient fester a Xixona.

 

 


240