Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alacant UA

La Seu ciutat d’Alacant recupera la presencialitat amb el tradicional acte d’obertura de curs

En línia amb la resta de la Universitat, torna la presencialitat a la Seu Ciutat d’Alacant amb el tradicional acte d’obertura de curs, que va ser presidit ahir tard per la rectora, Amparo Navarro, qui es va mostrar molt il·lusionada perquè, tal com va assegurar, “ara obrim de debò després de dos anys molt durs”. Navarro va destacar en la intervenció inaugural «la tasca d’acompanyament que la Seu ha dut a terme durant el confinament, que ha oferit multitud d’activitats culturals i científiques, a més de realitzar investigacions i cicles centrades en la COVID-19 que van ser presentades a la societat i que, fins i tot, han rebut reconeixements nacionals i internacionals». Per aquest motiu, la rectora va qualificar la tasca de la Seu d’imprescindible «per a Alacant per la seua feina de difusió cultural i divulgació científica».

 

Durant l’acte inaugural, Amparo Navarro va estar acompanyada per la delegada de la rectora per a les relacions amb la societat alacantina, Ana Laguna, i pel director de la Seu Ciutat d’Alacant, Jorge Olcina. Els dos, Laguna i Olcina, van coincidir a destacar en les seues intervencions el «sentiment d’emoció» en recuperar la presencialitat, després de dos anys en què «hem realitzat un gran esforç per continuar oferint continguts d’interès per a la societat alacantina, adaptats al format digital, amb més de 200 activitats realitzades en aquest període no presencial». Ana Laguna i Jorge Olcina van afirmar que esperen recuperar els nivells de participació prepandèmia per als pròxims mesos de maig i juny.

 

 

El director de la Seu, Jorge Olcina, va afegir unes pinzellades del que serà la programació per als pròxims mesos i va destacar l’inici de l’Aula de Turisme, que se suma a l’Aulade Salut, l’Aula de la Filosofia o l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu. Durant els pròxims mesos també començaran nous cicles, un dedicat als barris d’Alacant, un altre amb la temàtica dels anys 20, uns altres amb temàtica d’astronomia o cinema, i es reprenen els tradicionals cicles de flamenc i Divulgar-te.

 

Després de l’obertura institucional del curs, Mercedes Ballesteros, directora del Departament d’Energia del CIEMAT, va impartir la conferència inaugural «Hacia un modelo sostenible para España. Objetivos a 2030 i 2050», integrada en el seminari Qüestions Energètiques per a una Transició Ecològica i Sostenible, organitzat per l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu i pel CIEMAT.


243