Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Jornades de Lactància Materna a Alcoi

  • Amb la intenció d’informar el públic general, als professionals sanitaris i no sanitaris i, molt especialment, a les famílies amb fills lactants, es preparen les Jornades de Lactància Materna Prolongada a Alcoi. 

 

(1ª part):

 

 

(2ª part):

 

 

 

Encara que en altres cultures és una qüestió habitual i quotidiana, la lactància materna per damunt de l’any d’edat és relativament poc freqüent als països occidentals. Per això, les mares que decideixen continuar alletant a xiquets majors troben a vegades barreres o rebuig en la societat, entre els professionals sanitaris  i fins i tot dins de la seua pròpia família, basades en mites o creences personals.

 

D’altra banda, el terme “lactància materna prolongada”, encara que molt estés, pot portar a confusió. Prolongar significa fer que alguna cosa dure més temps del normal o establit. L’ús d’aquest terme pot fer pensar que la lactància en xiquets majors d’un any es considera com alguna cosa que està “més enllà de les recomanacions”, quan en realitat és un objectiu en salut matern-infantil.

 

Sobre aquestos aspectes parlem amb Rosana de l’Associació Mare a Mare i amb Hèctor Pedriatra d’Alcoi. Una conversa molt interessant sobre els prejudicis i l’estigmatització de certs aspectes de la lactància materna i també de les mares, ja que la majoria de les dones que alleten a bebés majors de sis mesos o a xiquets xicotets s’enfronten a les crítiques i a la pressió social.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

286