Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Les dones podran ser alferes o capitanes i podran haver-hi esquadres mixtes a les Festes d´Alcoi

L ’Assemblea de l’Associació de Sant Jordi va aprovar ahir per una ampla majoria la reforma de la seua Ordenança que permetrà que una dona puga ser alferes o capità, i que cada filà decidisca si vol que les dones i homes tinguen el mateix disseny i puguen formar junts en la mateixa esquadra.

Ahir va tindre lloc l’Assemblea en la qual van dur a terme la votació per modificar diversos articles de l’Ordenança de la Festa en la qual van participar la Junta Directiva, els i les Majorals i els Primers Trons, que són els representants de les filaes.

 

 

Entre els articles que es van modificar n’hi ha alguns que fan que la Institució faça un pas ferm per continuar buscant la igualtat entre les dones i els homes en el món de la Festa. En concret, es va aprovar l’article que permetrà que les dones puguen representar càrrecs festers, així mateix es va aprovar que cada filà puga triar que el disseny de dona i home siga el mateix i que la uniformitat de les formacions les marque únicament el disseny i no el sexe de les persones, per tant, podran haver-hi esquadres mixtes, fomentant la plena integració de la dona.

«Hui és un dia històric per Alcoi, estem molt satisfets per aquest pas. Vull donar l’enhorabona a la Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi per tot el treball que han fet juntament amb els Primers Trons i en especial al seu president, Juan José Olcina. Les festes són un reflex de la societat, i la festa evoluciona igual que evoluciona la societat. Hem de continuar treballant en tots els àmbits per tindre una igualtat real entre dones i homes», ha afirmat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

 


245