Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina aposta per la inclusió i l’oci de les persones

La Vila Comtal s’ha sumat a la iniciativa «Pobles en Moviment», impulsada per l’Associació SOMRIU, que busca millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

 

Cocentaina s’ha sumat al projecte «Pobles en Moviment», que impulsa l’Associació SOMRIU amb l’objectiu de promoure la inclusió de les persones amb discapacitat i millorar la seua qualitat de vida mitjançant les activitats d’oci.

Aquesta iniciativa, dirigida a qualsevol persona amb discapacitat d’entre 10 i 65 anys, busca millorar les habilitats socials i de comunicació interpersonal, gestionar les decisions conjuntes, el treball en equip i la resolució de conflictes; potenciar l’autonomia personal i social; fomentar l’autodeterminació en la presa de decisions vitals, així com sensibilitzar la comunitat sobre tot allò relacionat amb la discapacitat.

Les sessions se celebraran 2 dissabtes no alterns al mes entre les 10 i les 13 hores a partir de març i fins a desembre (excloent agost) mitjançant una metodologia mixta amb mètodes actius i passius, entre els quals trobem diversos tallers (cuina, tintat de camisetes, argila…), excursions (a la biblioteca, al Museu Fester, al Museu Arqueològic, a la piscina…), sessions de cinema o gimcanes, entre moltes altres activitats.

Els interessats en participar, poden dirigir-se directament a l’Associació SOMRIU o al Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cocentaina, situat al Centre Social Real Blanc.

En paraules de Javi Sansalvador (Compromís), regidor de Serveis Socials, «des de l’Ajuntament de Cocentaina, continuem apostant decididament per la inclusió de totes les persones. Volem una Cocentaina sense barreres i on totes les persones tinguen cabuda i puguen gaudir de totes les oportunitats que tenim al nostre poble».


240