Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina impulsa un Taller de Benestar Individual, Familiar i Social

Està adreçat als contestans i contestanes d’entre 20 i 60 anys que es troben en alguna situació de vulnerabilitat: atur, immigració, precarització econòmica o aïllament social.

Una vegada més, des de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cocentaina, s’ha apostat pel benestar social de les persones que pateixen alguna classe de vulnerabilitat, incloent-hi l’atur, la immigració, la precarització econòmica o l’aïllament social.

Per aquest motiu, s’ha impulsat el Taller de Benestar Individual, Familiar i Social (grup mixt), que tindrà lloc al saló d’actes del Centre Social Real Blanc cada dimecres de la setmana des del 10 d’abril fins al 26 de juny. En total, hi haurà 13 sessions de 90 minuts cadascuna, les quals s’iniciaran a les 9:30 i acabaran a les 11 hores.

Estarà dividit en 8 blocs diferents sota els títols «Confiança i cohesió», «Autoconeixement, autoestima i autoconcepte», «Gestió emocional», «Comunicació i relacions», «Resolució de conflictes», «Habilitats socials», «Salut mental» i «Autorealització».

L’objectiu principal és que aquest taller esdevinga un espai de confiança per a la lliure expressió de les realitats relacionades amb els rols de vulnerabilitat; i on cadascú, mitjançant el treball interior, puga compartir el que sent i trobar el suport necessari.

El taller anirà a càrrec d’Augusto Miró (llicenciat en psicologia i expert universitari en la facilitació de grups i transformació de conflictes) i d’Ángela Medina (pedagoga terapèutica, artterapeuta, formada en criança respectuosa, psicomotricitat relacional, tècniques teatrals per a la intervenció social, educació emocional i estudis de gènere).

La metodologia emprada implica diverses tècniques, incidint en la participació activa dels assistents mitjançant una atenció tant individualitzada com grupal. A més a més, es duran a terme activitats mentals, corporals i emocionals que fomenten la relaxació i amb les quals les persones se senten les protagonistes de les seues vides, atés que els terapeutes no són altra cosa que simples guies en aquest procés.

En paraules de Javi Sansalvador (Compromís), regidor de Serveis Socials, «volem que aquest espai esdevinga un espai de confiança per a la lliure expressió de les realitats relacionades amb els rols de vulnerabilitat i que cadascú, mitjançant el treball interior, puga compartir el que sent i trobar el suport necessari. Des de Serveis Socials continuarem apostant per aquesta classe d’iniciatives perquè totes les persones que es troben en alguna situació de vulnerabilitat, puga avançar en el seu esdevenir diari. I és que, el que volem des de l’equip de govern, és que Cocentaina també avance i esdevinga un poble on tots i totes tinguen cabuda i puguen gaudir de serveis de caràcter social públics i de qualitat».

 

 


244