Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina proposa un Teatre Fòrum per promoure la salut mental entre els adolescents

Es tracta d’un taller, que tindrà lloc entre abril i juny, en el qual es duran a terme diverses dinàmiques teatrals amb l’objectiu de prevenir conductes de risc entre els adolescents de l’IES Pare Arqués.

Al llarg del mes d’abril, la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cocentaina, ha posat en marxa diverses iniciatives en favor dels col·lectius més vulnerables com el Taller de Memòria Activa, el de Benestar Individual, Familiar i Social, a més d’altres activitats relacionades amb les festes patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle.

 

 

No obstant això, en aquesta ocasió, volem destacar el Taller de Teatre Fòrum, una posta clara en favor dels adolescents de 3r PDR de l’IES Pare Arqués en què, mitjançant dinàmiques de connexió amb el propi cos (tant físic com emocional), es duran a terme activitats d’indagació, expressió, cohesió grupal i creativitat.

A més a més, com indica el seu títol, la base sobre la qual se sustenta aquest taller és el teatre. La metodologia, en aquest cas, passa per la posada en escena de diferents situacions per tal de reflexionar i analitzar la realitat que ens envolta i, si escau, transformar-la gràcies a les noves eines de gestió emocional que aniran adquirint en aquest taller, el qual es desenvoluparà l’11, 18 i 25 d’abril; 2, 9, 16, 23 i 30 de maig i 6 i 13 de juny entre les 13 i les 15 hores.

Entre altres coses, amb aquest Teatre Fòrum, es busca prevenir la violència, l’assetjament escolar, els trastorns de conducta alimentària, el racisme, la xenofòbia i qualsevol altra classe de conducta de risc entre els adolescents; millorar els vincles saludables, la comprensió i la vivència de la diversitat sexual, afectiva i de gènere; reflexionar sobre la justícia social o el canvi global; així com promoure la salut mental, la igualtat de gènere i el pensament crític i empoderar els joves en el procés de relació amb el cos.

Segons Javi Sansalvador (Compromís), regidor de Serveis Socials, «amb aquest Teatre Fòrum volem millorar la qualitat de vida dels nostres joves i adolescents, atés que la salut mental s’ha de cuidar en tots els àmbits. Per aquest motiu, des de l’equip de govern, facilitarem totes les ferramentes que facen falta per previndre les conductes de risc».

 


245