Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina busca solucions als incidents violents

Informació de l’Ajuntament de Cocentaina:

La setmana passada Cocentaina vivia alguns episodis conflictius que alteraven la vida de la ciutadania, protagonitzats, en la seua majoria per persones que van entrar de forma il·legal a Espanya, però també per algun jove contestà.

La policia local va haver d’intervindre en diverses ocasions en baralles i altercats causats per persones baix l’efecte de les drogues on, a més, un d’ells portava una navalla i una pistola d’aire comprimit. Aquest home va ser l’únic detingut i va passar a disposició judicial.

El matí de dijous la regidora de Seguretat Ciutadana, Eugenia Miguel, i el cap de la Policia Local Municipal es van reunir amb el subinspector de la Brigada d’Estrangeria del Cos Nacional de Policia d’Alcoi per tractar l’assumpte i saber com es podien agilitzar els tràmits d’expulsió al seu país d’origen: Marroc.

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, es va comunicar la vesprada de dijous amb la Subdelegada del Govern per tal d’informar-la sobre els successos i demanar una actuació contundent contra aquests delinqüents «que estan fent-nos la vida impossible». Afegia que «necessitem que les persones que reiteradament cometen un delicte siguen allunyades del nostre poble ja. Estem farts, ens dona igual que siguen de Cocentaina o estrangers, no els volem ací i necessitem que la justícia actue amb força i no deixe en llibertat a qui demostra continuadament que no té gens d’interés a respectar les lleis i els drets de la resta de veïns. Aquesta situació és insuportable per a tots, crea malestar i inseguretat en el municipi i necessitem que totes les institucions col·laboren per donar-nos una solució i allunyar a aquesta gent de Cocentaina».

Per la seua banda, Eugenia Miguel explicava que «la setmana passada la policia local va fer l’esforç de fer hores extres per donar-li al poble una major seguretat, però causa molta impotència que es detinga a un delinqüent i que a les 24 h torne a estar als nostres carrers obrint cotxes o amenaçant a la gent. Afortunadament la celebració de la Publicació va ser tranquil·la i no va haver-hi incidents a destacar, més enllà d’algunes denúncies a conductors baix l’efecte de la cocaïna».

Des de l’ajuntament assenyalen que denunciar és fonamental perquè aquests delinqüents vagen acumulant faltes i se’ls processe com cal, amb tot el pes de la llei.


Notícies relacionades:

288