Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

Accés gratuït al Museu del Joguet i al de la Biodiversitat per la celebració del Dia del Xiquet el 26 d’abril

Els xiquets i xiquetes, fins als 15 anys, podran accedir de manera gratuïta al Museu del Joguet i al Museu de la Biodiversitat els dies 26, 27 i 28 d’abril.

Des de 2020, el 26 d’abril se celebra el Dia del Xiquet, una iniciativa de la Fundació Créixer Jugant, amb el
suport de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets i l’Institut Tecnològic del Joguet (AIJU), per a promoure l’atenció de la societat sobre la figura del xiquet, el seu desenvolupament, benestar i felicitat. Després de 46 dies confinats, el 26 d’abril de 2020, els xiquets i xiquetes d’Espanya van poder eixir al carrer. Un dia que sempre recordarem per l’actitud heroica i resilient demostrada pels més xicotets, enfrontant-se de manera responsable a la incertesa i a la transformació de les seues rutines i perquè els carrers, de nou, tornaven a omplir-se de joc i llibertat.
L’Ajuntament d’Ibi torna a sumar-se a la celebració del Dia del Xiquet i de la Xiqueta divendres que ve, 26
d’abril, amb l’accés gratuït per als més xicotets, fins als 15 anys, al Museu del Joguet i el Museu de la
Biodiversitat els dies 26, 27 i 28 d’abril.
Tots i totes estan convidats a conèixer, de manera gratuïta, aquests dos grans i meravellosos Museus que
estaran oberts el divendres, 26 d’abril, de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 h a 19.00 h. El dissabte 27 i el diumenge 28 d’abril, el Museu del Joguet obrirà de de 11.00 h a 14.00 h i el Museu de la Biodiversitat, obrirà el dissabte 27 d’abril, de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 h a 19.00 h i el diumenge 28 d’abril, d’11.00 h a 14.00 h.
D’altra banda, els alumnes de Batxillerat d’Arts de l’IES La Foia tenen prevista, pròximament, la pintura
d’un mural commemoratiu, al costat dels realitzats en anys anteriors, en el mur extern del Poliesportiu Municipal, en el qual plasmaran la seua pròpia visió sobre aquest assenyalat dia.
El compromís d’aquesta edició de 2024, per part de Fundació Créixer Jugant i totes les empreses i
organisme adherits a la seua causa, “és la d’assenyalar un dia per a concedir tot el protagonisme a xiquetes i xiquets, per a subratllar missatges que al llarg de l’any es dilueixen. És un dia per a fomentar el joc i la lectura. Un dia en què decidisquen ells el que volen fer. Per a obrir un ampli ventall de possibilitats: a activitats lúdiques, a tallers, a contacontes, a visitar museus, a fer esport. És un dia per a gaudir amb música, amb llibres, amb jocs, amb exposicions, amb esport, amb totes aquelles accions que facen felices als xiquets”. De fet són múltiples els organismes implicats que aquesta mateixa setmana desenvolupen activitats dirigides al públic infantil.

Sergio Carrasco, alcalde d’Ibi, declara que “per a un poble com Ibi, amb la història que li precedeix i amb l’especial sensibilitat que tenim cap a la infància, el seu benestar i protecció, celebrar el Dia del Xiquet és fonamental.
No podia ser menys, homenatjar-los i donar-los el protagonisme que mereixen. Són el present i el futur de la localitat i comptem amb ells per a fer d’Ibi una poble més fort i dinàmic, que conserve la seua essència i que els prioritze”. Afig que “convidem a tots i totes a celebrar aquest dia amb la major de les alegries, amb aqueixa fantàstica energia que desprenen els més xicotets i que no deixen que desistim a cercar un futur millor”.


251