Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

El Museu de la Biodiversitat i el Museu del Joguet d’Ibi celebren el Dia Internacional dels Museus

El dissabte, 18 de maig, se celebra el dia sota el lema “Museus per l’educació i la investigació”.

El Consell Internacional de Museus (ICOM) va instaurar el Dia Internacional dels Museus en 1977 per a sensibilitzar al públic sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat, i des de llavors no ha deixat de cobrar impuls. Aquesta mateixa setmana, sota el lema “Museus per l’educació i la investigació”, se subratlla el paper fonamental de les institucions culturals a l’hora de proporcionar una experiència educativa holística. S’advoca per un món més conscient, sostenible i integrador.

Tant el Museu del Joguet com el de la Biodiversitat d’Ibi el celebren amb Jornades de Portes Obertes els dies 17, 18 i 19 de maig així com amb la inauguració de dues estupendes exposicions. El Museu del Joguet inaugura el divendres, 17 de maig, a les 12.00 h, l’exposició: “Grans i xicotets”, i el Museu de la Biodiversitat inaugura el mateix divendres 17 de maig, a les 13.00 h, l’exposició “Fibres vegetals. Patrimoni Natural i Cultural”.

En paraules d’Aitana Gandia, vicealcaldessa i tinenta d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament d’Ibi: “Els Museus són llocs educatius a tots els nivells. Ens ensenyen a observar, a conèixer, a descobrir, a obrir bé els ulls i deixar que ens sorprenguen amb nous coneixements. Per descomptat, la investigació és fonamental en ells, bé els sabem en aquests dos Museus que tenenos a Ibi i que indaguen i investiguen sobre els nostres orígens jogueters i sobre la biodiversitat que ens embolica. Convide a tots i totes a visitar-los i a aprofitar per a visitar les dues noves exposicions que s’inauguren amb aquesta celebració”.


243