Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

Turisme organitza la Ruta dels Esmorzarets a Ibi. De categoria! 2024

Es tracta de la tercera edició d’aquesta Ruta l’objectiu de la qual és el de promocionar el típic esmorzar valencià.

Aquesta de 2024 serà la tercera edició d’una campanya hostalera, impulsada per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Ibi i amb la col·laboració de l’Associació d’Hostaleria d’Ibi (ADHIBI), en la qual es vol donar a conèixer i fomentar l’esmorzar típic valencià consistent en un entrepà a mitjan matí, acompanyat per adobats, principalment, i beguda. “De Categoria!” dóna nom a la Ruta dels Esmorzarets a Ibi, en la qual participen 13 establiments hostalers de la localitat entre cafeteries, bars i restaurants.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la campanya a l’Ajuntament d’Ibi, de la mà de l’alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco i la vicealcaldessa i tinenta d’alcalde de Turisme, Aitana Gandia, acompanyats per la tècnic de Turisme, Lorena Pastor, i per Luis Camacho, de la Taverna d’Origen, en representació dels establiments participants, els quals han preparat menús d’esmorzars a preus populars, 7 i 8 euros. Les 13 propostes d’esmorzar estan elaborades per: Stadium Street, Casa Juan, Brasería M&R, Taverna d’Origen, Bar Iberut Rumasa, Bar Andalusia Ibi, Beneïda Calitja, Coquetes, El Retrat, La Tarantella, Bar Pirates, El Cantonet de la Foia i Restaurant Poliesportiu.

La tinenta d’alcalde Aitana Gandia declara que “volem consolidar aquesta proposta gastronòmica que des que es va iniciar ha tingut molt bon acolliment, tant per part dels hostalers locals com per la ciutadania iberuda i visitants, que gaudeixen amb cadascuna de les propostes d’esmorzar. Realment val la pena degustar cadascun d’ells i us convidem al fet que, durant tot aquest mes que estarà en funcionament, realitzeu la ruta completa. És una proposta d’oci per a tots, que a més fa costat a la del comerç local i al Turisme local”.

Per part seua, Sergio Carrasco, alcalde d’Ibi, comentava que “es tracta d’una proposta gastronòmica que continua per a continuar mantenint bons costums en la zona i perquè els hostalers locals tinguen l’oportunitat de continuar oferint qualitat i bon fer en els seus menús. Convidem a la ciutadania i als visitant al fet que els proven i gaudisquen de la localitat i la seua gastronomia, és una bona oportunitat per a venir”.

Luis Camacho, propietari de la Taverna d’Origen, i en nom de la resta d’hostalers participants, agraïa l’oportunitat de poder formar part d’aquesta campanya que cadascun d’ells ha elaborat amb la major manyaga possible, ja que tots inclouen l’esmorzarets en les seues cartes i adaptat a l’horari dels seus establiments per a poder oferir el servei més complet possible. “És una campanya que sempre ha funcionat molt bé i que després els nostres clients demanen continuïtat la resta de l’any”.

 

 


238