Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

Es possa en marxa el servei “Respir familiar”

Dins de les accions formatives del Taller d’ocupació en Atenció Sociosanitaria, s’ha reanudat el servei “Respir Familiar”, un servei que es ofereix a la ciutadania de manera gratuïta i on els nostres majors gaudeixen d’un espai on compartir en grup d’activitats de psicomotricitat, jocs de memoria, xarradetes, reflexions de temes d’actualitat, passetjos i moltes moltes rises. Sens dubte un servei que ajuda als cuidadors i cuidadores a dispossar de temps per poder atendre altres obligacions.

Enguany a més estrenem ubicació, a unes aules més grans, amb més il.luminació i alegría, i es que s’ha ubicat el servei a les instal.lacions municipals del Punt Jove, on a més, disposen de unes zones exteriors magnifiques on poder eixir a prendre el solet o passsejar tant per la proximitat del parc el Salitre o a la terraseta del propi emplaçament.

Recordem que aquest servei, s´ofereix de dilluns a dijous pels matíns desde les 9hrs fins les 13hrs.

Actualment el servei atén 12 usuaris, un recurs per entretindre i estimular les capacitats de les persones majors, fent activitats que afavorisquen el seu estat emocional, impulsant a sentir-se més optimistes i dinàmics.

Des de l’any passat, aquest programa es porta a terme pel Taller d’Ocupació, impulsat i coordinat per l’Agència de Desenvolupament Local.

Els nostres usuaris i les seues famílies destaquen que es tracta d’una experiència positiva, perquè ajuda a socialitzar, establint vincles per a pal·liar la soledat dels nostres majors i compartint il·lusions, fent així que es potencien emocions positives que minimitzen els prejuís de la vellesa.

La regidora de Desenvolupament Local, Mª Amparo Maestre, se sent molt agraïda al personal docent del taller així com al personal técnic de l’àrea per la seua implicació en aquest projecte.

 


247