Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

La monovera Loli García Domenech pregonera de les festes patronals de Monòver

Com ven sent habitual des de fa anys, el Dilluns de Pasqua, l’alcalde Loren Amat, va cridar a la persona que enguany serà l’encarregada de pregonar les nostres Festes majors.
Loli García Domenech iniciarà les nostres Festes la nit del 6 de setembre des del balcó de l’Ajuntament, se’ns dubte un gran repte i una gran responsabilitat la que té per davant aquesta veïna.
Loli Clavellina o Loli la de Quico, dos malnoms molt arrelats al nostre poble, com la nostra pregonera. Qui la coneix sap que és una lluitadora nata.
Loli és una persona involucrada en totes les nostres tradicions, des de la Setmana Santa fins a les Festes Patronals. Ha format part del grup de cors i danses de Monòver durant anys i ha cantat les nostres cançons populars juntament amb el grup l’oncle Pere el bander.
És una de les poques persones que tenim al poble amb coneixements de la indumentària monovera.
Podríem dir que ens trobem davant d’una autèntica activista de les nostres tradicions, per això té moltíssimes coses per a contar-nos, que de segur ens sorprendran. Des de l’Ajuntament volem donar-li les gràcies per haver acceptat l’encarreg, donat que de segur es passarà tot l’estiu pegant-li voltes a les paraules que ens dirà el dia 6.
Segons paraules de l’alcalde de la ciutat, Loren Amat, Loli és una gran ambaixadora de les nostres arrels i tradicions, que enguany més que mai eixe aspecte adquireix més pes, donat que Monòver és la capital cultural valenciana i el lema és Monòver cultura d’arrels, per això, estic segur que Loli sabrà transmetre-nos tot eixe coneixement de tants anys dedicats a les nostres tradicions.


240