Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

L’Espai Memorialista del Fondó estrena imatge i pàgina web pròpia, consolidant el seu projecte

L’Espai Memorialista del Fondó avança amb la seua aposta cultural, gràcies a una subvenció concedida per la Conselleria de Qualitat Democràtica durant l’exercici de 2023. En aquest sentit, una vegada finalitzada la fase museogràfica, des de l’Ajuntament s’han impulsat noves propostes didàctiques i divulgatives, amb la finalitat de consolidar projecte.

 

Per una banda, s’han redactat quatre guies didàctiques destinades als diferents nivells educatius. Aquests llibrets han estat elaborats pel Departament d’Educació de la Universitat d’Alacant, i ha comptat amb la col·laboració de Rubén Blanes, Rocío Díez, Laura Lucas, Bárbara Ortuño, Santiago Ponsoda i Felipe Sigüenza.

Per altra banda, s’ha creat una pàgina web pròpia, www.espaifondo.com, on els visitants podran trobar informació sobre l’espai memorialista, això com el formulari per a fer les reserves. Amb aquesta pàgina web, es dona un pas més en l’aposta de promoció i divulgació que s’està portant a terme en els últims anys sobre els recursos culturals i turístics. A més, també s’ha creat una imatge corporativa amb marca pròpia, disseny que ha estat elaborat per l’artista local, Laura Díaz. La marca en qüestió barreja el fet històric de l’exili amb la silueta del municipi, una circumstància que ha donat com a resultat una imatge molt identificativa. Amb totes aquestes actuacions, segons explica la regidora de Turisme, MaAmparo Maestre, “l’Espai Memorialista del Fondó assenta les bases del seu projecte. Una idea de museu que pretén convertir aquest centre cultural en un espai de referència en l’àmbit nacional on conèixer i divulgar la importància de l’exili republicà”.

Maestre, indica que aquest 2024 serà molt important, ja que es desenvoluparà el projecte de museu didàctic amb els centres escolars del municipi, i se signarà un conveni de col·laboració amb la Universitat d’Alacant per continuar desenvolupant tasques de divulgació i investigació en aquest espai.

 


240