Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

Monòver prepara els Pressupostos Participatius 2022

L’Ajuntament de Monòver ha posat en marxa els Pressupostos Participatius de l’anualitat 2022. En aquesta ocasió, es destinaran 60.000 euros destinats a aquest efecte.

Es tracta de la sisena edició d’aquests Pressuposts els quals es van reprendre l’any passat amb la intenció de fer partícip a la població monovera en les inversions del municipi.

Així, “del total que es destinarà als Pressupostos Participatius, 50.000 euros aniran a parar a inversions municipals, mentre que els 10.000 euros restants es destinaran inversions d’associacions”, com ha explicat l’Alcalde de Monòver, Alejandro García.

Les bases amb les característiques i els requeriments d’aquesta consulta ciutadana estan ja publicades a la pàgina web de l’Ajuntament i el termini per a presentar les propostes finalitzarà el pròxim 6 de juliol.

Les propostes poden presentar-se de diverses maneres: bé presencial a una urna ubicada a les dependències de l’Ajuntament de Monòver o bé enviant-les l’adreça de correu electrònic concejaliadeparticipacion@monovar.es.

A més a més, les persones que preferisquen reomplir els fulls a mà, podran ferho acudint directament tant a l’Ajuntament, com al Kursaal Fleta o la Casa de Cultura o descarregant-lo del web municipal.

Cada persona particular podrà enviar fins a tres propostes, una per cada formulari, i s’atorgarà fins a un màxim de 10.000 euros per a cada proposta d’inversions municipals i fins a 2.000 euros per a cada proposta de les inversions d’associacions.

Aquestes han d’estar ben explicades, valorades, documentades i especificant el pressupost que necessiten. A més a més, poden presentar-les tant la ciutadania a títol particular com les associacions inscrites en el Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes. Les que siguen admeses seran votades posteriorment per la
població.

Les votacions es duran a terme de manera presencial els dies 14, 15 i 16 de juliol i podran participar totes les persones empadronades a Monòver des de 16 anys endavant.

Enguany, “es podrà votar una proposta per a inversions municipals i una altra per a inversions d’associacions”, com recorda Verónica Amat, regidora de Participació Ciutadana.

Hi haurà una papereta i en la mateixa hi haurà dues caselles: una destinada a “Inversions municipals” i l’altra a “Inversions per a associacions sense ànim de lucre”.

L’Ajuntament de Monòver va iniciar els pressupostos participatius en 2015, “perquè la ciutadania tinguera la possibilitat d’elegir directament en què volia que s’invertira una part dels diners del pressupost municipal”, com remarca Amat.

Amb aquest tipus de consultes, el grup de Govern “pretén fer partícip a la població en les inversions del municipi i que puguen mostrar la seua voluntat, necessitats i interessos comuns en diverses qüestions que puguen preocupar”, com assegura l’Alcalde.

“La valoració de la darrera consulta va ser positiva, tenint en compte que encara hi havia restriccions i ens trobàvem en plena pandèmia. Esperem que enguany torne a tenir la mateixa participació d’anys anteriors”, segons explica Amat.

Per altra banda, cal destacar que quan es van posar en marxa els primers Pressupostos Participatius el 2015, “la xifra dedicada a aquestes inversions era de 40.000 euros, una xifra que ha anat progressivament creixent fins als 60.000 euros actuals”, com remarca Alejandro García.


Notícies relacionades:

289