Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

Quatre agents de la Policia Local de Monòver rebran una condecoració per “salvar la vida a un veí”

La Corporació Municipal va aprovar per unanimitat al Ple Extraordinari celebrat ahir que quatre agents de la Policia Local de Monòver reben una especial distinció.

I és que, el passat 23 de desembre de 2021, els agents municipals, Ginés Belda, Valeriano Caparrós, Juan Manuel Jiménez i David Asensio, van intervindre en un succés de vital importància quan un veí de Monòver va entrar en parada càrdio-respiratòria.

Els agents van acudir d’immediat i li van practicar les tècniques i massatges necessaris per a tornar-li el pols, estabilitzar-lo i salvar-li la vida, fins l’arribada del SAMU i els sanitaris, els quals van traslladar a l’Hospital. Una actuació fonamental que, des de l’Ajuntament de Monòver, han volgut reconèixer.

Així, ahir es va presentar la moció de que aquests quatre agents “reben la Creu al Mèrit Policial amb distintiu roig, una sol·licitud que cal presentar a l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències dins els sis mesos posteriors a l’actuació”, com ha explicat Mª Amparo Maestre, Regidora de l’àrea.

Maestre ha remarcat “com és d’important la formació constant que reben els policies locals en primers auxilis, maniobres de reanimació i en altres àrees tan importants per aconseguir salvar la vida d’una persona fins l’arribada dels serveis sanitaris”. A més a més, cal esmentar que “gràcies a l’equipament que compten els vehicles policials, amb desfibril·ladors DEA, es pot reaccionar més ràpidament en moments tan complicats com aquest, ja que en estar ubicats als cotxes, milloren considerablement el temps de resposta davant situacions on la velocitat és fonamental”, com ha apuntat Maestre.

En aquest sentit, “els agents solen reciclar-se contínuament per a millorar i, cada mes, s’enfronten a molt diverses actuacions”, com ha recordat la regidora.

Així, davant aquestes circumstàncies, des de l’Ajuntament de Monòver “felicitem a aquests agents per la seua actuació i a la resta dels policies locals, per la implicació i professionalitat que demostren dia rere dia en les seues tasques”


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

279