Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Muro d´Alcoi

Muro presenta l’alberg “Serra Mariola” amb una jornada de portes obertes i una Fira d’Associacions

El dissabte 27 d’abril, les instal·lacions, propietat de l’IVAJ, s’obriran al públic com espai juvenil, d’oci educatiu i per poder mostrar l’oferta turística del municipi i fomentar l’associacionisme de la comarca

L’Ajuntament de Muro ha presentat la jornada de portes obertes, organitzada el pròxim 27 d’abril, de 10:00 a 20:00 hores, per donar a conèixer l’alberg de l’IVAJ “Serra Mariola” ubicat a les instal·lacions de l’antic hotel Vila de Muro. L’objetiu es obrir al públic aquest espai, que va més enllà del concepte d’allotjament, com un espai juvenil i d’oci educatiu i que estarà disponible perquè quasevol població de l’entorn l’utilitze com a punt de trobada i intercanvi. També servirà per a realitzar activitats tant del municipi, com de caràcter mediambiental, donat que l’alberg es troba en un entorn d’elevat valor ecològic i mediambiental, amb accés a rutes de senderisme i altres activitats dins de l’àmbit esportiu i de l’educació ambiental.

Per a aquesta jornada, l’àrea de Joventut, ha preparat una “Fira d’Associacions” on més trenta entitats de Muro i comarca, instal·laran stands amb informació per donar a conéixer a la població la seua activitat. També es podrà gaudir d’exposicions de diferents tipus per a conscienciar i fer reflexionar als visitants sobre temes actuals, històrics i socials.

La jornada comptarà amb una part lúdica amb actuacions de grups musicals locals per fomentar l’oci del  municipi, així com activitats de dinamització per a la joventut.

L’acte ha estat presidit pel director del IVAJ, Vicent Ripoll qui ha resaltat “l’importància d’aquesta jornada de portes obertes per donar a conèixer aquest recurs a mida de la joventut, així com totes les possibilitats que oferix degut a la seua ubicació”. En aquest sentit, ha declarat que “som conscients que aquest espai és un lloc privilegiat i volem que la gent el conega i puga gaudir-ho, per això des del IVAJ continuarem treballant en conjunt per promocionar-ho i atraure així cada vegada més alberguistes”.

L’alcalde de Muro, Vicent Molina ha destacat que “l’Ajuntament, des de l’àrea de Joventut, ha treballat per organitzar aquesta jornada que aproparà als joves aquest espai privilegiat, un recurs fantástic per a gaudir de la natura i de l’oferta cultural, turística i ambiental del nostre municipi. A més, estem treballant amb l’IVAJ per fer un conveni amb el qual els grups que s’allotgen en aquest espai puguen utilitzar les instal-lacions esportives municipals, la piscina, etc; per tal de fer-ho encara més atractiu”.

Per la seua part el director de l’alberg, Manuel Yanguas, ha presentat les instal·lacions i ha puntualitzat que “l’alberg és un edifici de tres plantes amb un total de 6.060 m²”. Segons ha detallat, “la planta baixa disposa de recepció, sala d’oci, cuina, sala de TV, lavabos, sala polivalent, despatxos d’administració, consigna d’equipatges, menjador i dos ascensors. La segona planta està dedicada a habitacions, amb capacitat per a setanta-cinc places. A més, l’edifici compta amb una terrassa practicable amb gespa artificial i mobiliari exterior i amb quinze places d’aparcament tancat. Un espai amb totes les comoditats per a desenvolupar qualsevol activitat d’oci juvenil amb garanties”.

El tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Muro, Fran Medina ha animat a la joventut a participar en aquesta jornada “que pretén implicar a la Joventut i garantir així la continuïtat de l’associacionisme de la nostra comarca. Per això, com a complement a la jornada, el divendres 26, a partir de les 17:00 hores, s’ha organitzat una sessió formativa per a totes aquelles persones que estiguen interessades en posar en marxa una associació, siga del tipus que siga, puguen rebret tot l’assesorament necessari per iniciar la seua activitat com a entitat”.

 

 


253