Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Muro d´Alcoi

Muro presenta les XVIII Jornades per a la Sostenibilitat amb activitats per a tots els mesos de 2024

 

  • La primera proposta, per a març, comença aquest diumenge amb la Volta a les pedanies i la XII Trobada d’intercanvi de llavors tradicionals
  • El proper dijous, 7 de març, hi haurà una presentació-col-loqui del llibre Pequeña guía de fauna de las 101 especies más comunes de Mariola y la Font Roja, de Pep Cantó i Vicent Ferri

 

Muro, 1 de març 2024

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Muro presenta una nova edició de les Jornades per a la Sostenibilitat que enguany porten per títol ‘Canvi Sistemàtic’ i que es realitzen amb l’objectiu de conscienciar la població de la importància de preservar el medi ambient i fer un consum més sostenible.

Segons ha explicat Carol Ivàñez, regidora de Medi Ambient de Muro, “per a aquesta XVIII edició s’ha fet un canvi de format amb a intenció que la sensibilització de la ciutadania puga fer-se al llarg de l’any i no sols durant uns dies puntuals. En aquest sentit, s’han programat una sèrie d’activitats que abastaran tot el 2024 i que oferiran al públic interessat un parell d’activitats mensuals”.

Les activitats comencen aquest mateix diumenge, 3 de març, amb la Volta a les pedanies. Es tracta d’una ruta de senderisme, apta per a tots els públics, on es recorreran totes les pedanies de Muro: l’Alquerieta Jordà, Benàmer, Setla de Nunyes i finalitzarà a Turballos, on està previst celebrar un esmorzar, entre altres activitats. L’eixida es farà des de la Casa de Ferro, a Muro, a les 8.45 hores del matí i els participants hauran de portar l’entrepà, mentre que l’organització oferirà beguda i uns aperitius per a tots els assistents.

A Turballos també està previst fer la XII Trobada d’Intercanvi de Llavors Tradicionals i un mercadet de productes de la terra. Per a finalitzar el matí, el grup de Rondalla i Danses La Comarcal oferirà balls populars.

També dintre de les activitats del mes de març, el proper dijous 7, a la Biblioteca Municipal de Muro, es celebrarà una presentació-col·loqui del llibre Pequeña guía de fauna de las 101 especies más comunes de Mariola y la Font Roja, de Pep Cantó i Vicent Ferri. Es tracta d’una xicoteta guia que inclou, organitzades per tipus d’hàbitats, les espècies de fauna més habituals, cridaneres, importants ecològicament o amb problemes de conservació, de Mariola i Font Roja. A més, té il·lustracions fetes a mà, a mode de quadern de camp, de José Luis Cantó, educador ambiental, ornitòleg i pintor naturalista.

Per a la resta de l’any s’han programat tallers de manualitats, projecció de documentals, visites guiades especialment per l’entorn natural o activitats dirigides a escolars de les quals s’anirà informant mensualment la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Muro.

Es pot consultar tota la informació en la pàgina web municipal: www.vilademuro.net i en les xarxes socials de l’Ajuntament.

 


252