Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Mutxamel

Mutxamel es converteix de nou en la capital de la Dansa

L’esdeveniment cultural que es realitzarà, els dies 11, 12 i 18 de maig compta amb espectacles a l’aire lliure i en escenari de dansa clàssica, dansa espanyola i contemporània realitzats per escoles i companyies de ball provincials

Mutxamel es convertirà de nou en capital de la dansa. Els dies 11, 12 i 18 de maig el cicle “Mutxamel en Dansa” torna a posar en valor aquesta disciplina cultural en la seua dotzena edició.

El dissabte, 11 de maig a les 12.00 hores, les Escoles de Dansa de Mutxamel, realitzaran un espectacle de carrer en el qual, a través dels diferents estils, es posarà de manifest el pes que té la dansa, així com la quantitat de futurs professionals que treballen en les diferents escoles locals per a forjar-se com a grans ballarins. El cicle és, sens dubte, l’oportunitat de mostrar a veïns i visitants la vivor de la dansa a Mutxamel.

A la vesprada, a les 20.00 hores a l’auditori de la Casa de Cultura, la companyia d’Ana Carreño es pujarà a l’escenari amb “Frida”, una peça de dansa, que ha sigut creada gràcies a la inspiració que la pintora mexicana va deixar en la història de l’art modern. L’espectacle gira entorn d’aspectes destacats com la seua manera de veure la vida, el seu llegat artístic, la seua capacitat de resiliència i la seua reivindicació del paper de la dona amb la finalitat que l’espectador conega la trajectòria artística i personal d’aquesta reconeguda artista. Pretén al seu torn, generar emocions i consciència de com l’art eleva a la persona que s’expressa pel cap alt alt de les seues possibilitats. A més, en l’espectacle “*Frida” es conjuguen el llenguatge corporal de la dansa, el text i recursos audiovisuals de les obres de Frida Kahlo.

El diumenge 12, a les 12.30 hores en la plaça de San Roc, la “CIA Cave Canem” presentarà l’espectacle “Katherine Macbeth”, una aposta atrevida i salvatge en la qual els moviments coreogràfics, l’expressivitat i la música són els vertaders protagonistes.

El dissabte 18 de maig a les 20.00 hores, serà el torn de la companyia de Dansa Espanyola i Flamenc José Soriano, que des de la seua creació fa dènou anys, no ha deixat de fomentar l’art i la dansa espanyola de manera professional tant a nivell provincial com nacional. El ballarí i coreògraf de Mutxamel, es pujarà una edició més a l’escenari unit a un potent elenc de ballarins, per a protagonitzar una significativa manifestació folklòrica. Els dansaires, per mitjà del cos, enaltiran la Dansa Espanyola, una disciplina que és símbol de les nostres arrels, tradicions i costums, però que a més en aquest espectacle ix de l’estàtic per a adaptar-se als canvis i noves tendències en l’evolució de la dansa.

Les entrades per a aquest espectacle es podran adquirir via en línia a través de la web, www.mutxamelentradas.com a partir del dilluns 22 d’abril.

La programadora cultural de l’Ajuntament de Mutxamel, Mónica Gascón, ha volgut destacar la importància d’este esdeveniment per al municipi “des de Mutxamel apostem per la dansa com un dels eixos de la nostra programació cultural. Creiem en el valor d’esta disciplina i sempre hem apostat per ella”.

L’edil de Cultura, Loreto Riera, ha indicat que “em sent emocionada davant el repte que suposa formar part per primera vegada de l’organització d’aquest cicle més que consolidat i que ens converteix durant uns dies en referents del món de la dansa. Hem volgut fer un cicle que incloga diferents disciplines de ball i per això s’han programat actuacions tant de dansa clàssica, probablement la més oblidada, dansa espanyola i contemporània. Tornem a comptar a més amb les escoles de ball de la localitat, que podran donar una xicoteta mostra del seu treball, posant en valor la disciplina, treball, constància, esforç i motivació de totes les alumnes i alumnes que acudeixen cada dia rere dia a aprendre a expressar els seus sentiments, passió i el seu art a través de la dansa. A més, en aquesta edició volem acostar encara més, la dansa a la gent, i fer a tothom partícip i per això algunes de les actuacions es faran en ple carrer. Finalment, m’agradaria convidar a mutxamelers i visitants al fet que gaudisquen d’aquest cicle de dansa i de les moltes possibilitats de Mutxamel ofereix”.

L’alcalde de Mutxamel, Rafael García, ha posat en valor la marxa del cicle, “que enguany complisca la seua dotzena edició és símbol del treball que s’ha realitzat des de l’àrea de Cultura, de la qual tingut el plaer d’estar al capdavant, al costat de les companyies i ballarins locals per posar en marxa i mantindre aquesta activitat que mostra la potència que té la dansa en el nostre municipi. Hem de ser conscients que, dins de les diferents expressions culturals, la dansa, és una de les més importants i per això a nivell institucional sempre hem treballat al costat de les escoles del municipi per a posar-la en valor”. Ha afegit que “espere que en aquesta nova edició de Mutxamel en Dansa, l’alt nivell de dansa que hi ha a Mutxamel puga ser gaudit, una vegada més per quantitat de veïns i visitants”.


247