Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil

Retretes de les Festes de Moros i Cristians d’Onil 2024

Mitjançant el present els informem que pròximament van a celebrar-se les Retretes de les Festes de Moros i Cristians d’Onil 2024. La Retreta del Bàndol Cristià serà el proper dissabte 13 d’abril i la Retreta del Bàndol Moro se celebrarà el dissabte 20 d’abril.  Els adjuntem els cartells anunciadors d’aquestes Retretes (en arxius .jpg).
— El programa d’actes de  les Retretes d’Onil 2024 serà el següent:
RETRETA DEL BÀNDOL CRISTIÀ; dissabte 13 d’abril:
– A les 22.30 h: Eixida de les Banderes de les Comparses del Bàndol CristiàCristians, Biscaïns i Estudiants, des del Palau-fortalesa del Marqués de Dos Aigües.
– Seguidament, des de la Plaça Major inici de la Cercavila de la Retreta del Bàndol Cristià per l’itinerari de costum, passant pel nucli antic del poble.
– Al finalitzar la desfilada a la Plaça Major, a continuació hi haurà “Correfocs” amb la Colla Els Dimonix Mucarassa d’Onil (amb inici a la Plaça Major, el qual recorrerà el tram de l’Avinguda de la Constitució fins al Centre Cultural aprox.) amb la col.laboració de l’Associació de Coeters Colivencs i amenitzat per la Colla de Dolçainers i Tabaleters Rudimentària i Pandorga d’Onil.
– Després, les Comparses es dirigiran cap als seus locals socials.
 
RETRETA DEL BÀNDOL MORO, dissabte 20 d’abril:
– A les 16:00 h: Desplegament del tapís amb la imatge de la Mare de Déu de la Salut a la “Penya La Sima” (situada a la Serra d’Onil).
– A les 22.30 h: Eixida de les Banderes de les Comparses del Bàndol MoroMoros, Marroc’s i Moros Artistes, des del Palau-fortalesa del Marqués de Dos Aigües.
– Seguidament, des de la Plaça Major inici de la Cercavila de la Retreta del Bàndol Moro per l’itinerari de costum, passant pel nucli antic de la vila.
– Al finalitzar la desfilada a la Plaça Major, a continuació hi haurà “Correfocs” amb la Colla Els Dimonix Mucarassa d’Onil (amb inici a la Plaça Major, el qual recorrerà el tram de l’Avinguda de la Constitució fins al Centre Cultural aprox.) amb la col.laboració de l’Associació de Coeters Colivencs i amenitzat per la Colla de Dolçainers i Tabaleters Rudimentària i Pandorga d’Onil.
– Després, les Comparses es dirigiran cap als seus locals socials.
— Organitza: Associació de Comparses de Moros i Cristians Mare de Déu de la Salut d’Onil.
— Col.labora: M.I. Ajuntament d’Onil.

243