Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Pinoso

En la primera quinzena de març, la localitat del Pinós commemorarà el Dia Internacional de les Dones

En la primera quinzena de març, la localitat del Pinós commemorarà el Dia Internacional de les Dones i hui dijous, la regidora d’Igualtat, María José Moya, ha volgut avançar algunes de les activitats que tenen places limitades i requereixen d’inscripció prèvia, mentre s’acaba de perfilar tota l’agenda completa.

La primera és el taller “Descobrix el sol pelvià” del dimecres 6 de març, per a les dones que han segut mares i que han vist perdre flexibilitat. Coneixeran per què es debilita i com enfortir-ho de la mà de la fisioterapeuta Marina Romeu Rosa, una professional especialitzada que oferirà tècniques, ferramentes i exercicis per a practicar a casa i ajudar a millorar la vida de les dones que patixen este problema.

 

 

La regidora recorda que “ací al Pinós es va fer una presa de contacte sobre esta qüestió amb una fisioterapeuta, però voliem aprofundir un poquet mes i incloure-ho dins la programació del mes de les dones”. El taller és gratuït, es farà de 17.30 a 20.00 hores i les inscripcions s’han de gestionar amb el departament de Serveis Socials. Es pot fer per diferents vies, per correu electrònic, via whatsapp, al telèfon de l’ajuntament i de manera presencial en el del departament de Serveis Socials.

El 10 de març tindrà lloc el taller de “Ioga i autocura”, a càrrec de la professora Irene María, la fisioterapeuta de l’ajuntament. També és gratuït i cal inscripció prèvia, amb la mateixa metodologia per a les inscripcions que el taller anterior. En este cas serà de 10.30 a 12.30 h al Centre Cultural de Santa Catalina.

Per a la María José Moya, “el taller, d’unes dues hores, servirà per enfortir a les participants per dins i per fora i serà com el que l’any passat es va fer per motiu del dia del Ioga. En aquell cas es va fer al carrer, però no ens podem arriscar i serà dins del saló social de Santa Catalina, i això implica que tindrem places limitades a la capacitat del local,

Per altra banda, la regidora ha avançat també que el dia 1 de març, a més del cinema fòrum i la habitual concentració silenciosa, a les 10 de la nit i al Teatre-Auditori, el públic pinoser podrà gaudir del monòleg de María Juan “Senyora de la comèdia”.

“Ens fa molta il·lusió que puga venir al Pinós”, ha comentat Moya, qui destaca que “esta activitat és solidaria i les entrades, que tenen un preu de 3 euros, les vendrà l’Associació Alicante para la Lucha contra el Cáncer, que anunciarà quins dies se podrà apropar apropar la gent a comprar-les”.

La programació completa amb les demés activitats del Mes de les Dones es presentarà en breu, i no faltaran esdeveniments habituals com la Volteta a Peu per la Igualtat o les balconades i l’acte institucional del 8 de Març.

 


241