Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Pinoso

Programa especial amb motiu de la celebració del Villazgo d’aquest cap de setmana

Diumenge 18 de febrer el municipi de l’el Pinós eixirà al carrer a celebrar els 198 anys de la creació del municipi del Pinós, que va arribar amb el privilegi del Villazgo que va assignar Ferran VII atorgant l’esperada separació de Monòver. Com porten fent des de fa 26 anys, l’agenda d’aquest dia estarà plena d’activitats, però també d’ofertes especials per part de diversos establiments com a carnisseries o cellers i menús especials dels restaurants.

 

(1ª part) Programa Especial Villazgo:

 

(2ª part) Programa Especial Villazgo:

 

(3ª part) Programa Especial Villazgo:

 

(4ª part) Programa Especial Villazgo:

 

 

Aquesta festa deixa veure les tradicions que continua guardant el municipi, ja que el Pinós porta molt temps sent també terra de vins, d’embotits i de dolços. Un dia que ofereix l’oportunitat perfecta per a descobrir la singular gastronomia que naix d’aquestes terres.

Una vegada més, febrer és el mes per excel·lència del Pinós, ja que l’ajuntament de la localitat continua apostant per promocionar la cultura i la gastronomia com a vaixells almirall turístics.

Els actes del Villazgo se celebren des de fa 27 anys ininterrompudament, excepte l’excepció de 2021 per la pandèmia, i per això ha donat les gràcies a les associacions que cada any exposen una mostra de la cultura del poble, rescatant records de vells baguls, com la foto que il·lustra el cartell d’enguany, presa en les escales del carrer Miguel d’Unamuno.

Els actes del Villazgo se celebraran de nou en ple centre urbà, com ha explicat l’edil Silvia Verdú, amb el pàrquing municipal com a centre neuràlgic de la festa, on s’instal·larà l’escenari i estaran els estands de les associacions i col·lectius locals, igual que fa un any.

La principal novetat serà que enguany s’incrementa l’espai de l’esdeveniment, ja que en la plaça d’Espanya se situaran llocs de la zona comercial i tres estands on les persones que visiten el Pinós aqueix dia podran degustar embotits, pastes i vins.

A més, com l’any passat, el cartell integra un codi QR que permet accedir als serveis i la gamma d’ofertes Villazgo que oferiran cellers, restaurants, forns, carnisseries i altres establiments del sector alimentari que obriran aqueix dia amb motiu d’aquest esdeveniment.

No faltaran les visites guiades a l’emblemàtica Torre del Rellotge, restaurada l’any passat tant per fora com per dins.


246